loader
menu

CIUTAT

El Consell de Mobilitat de TGN, cada vegada més residual

El Circ Ciutat dimecres, 10 de febrer de 2016

L'Ajuntament de Tarragona ha tornat a convocar una altra reunió del Consell de Mobilitat. Aprofitant la proximitat de la nova trobada, diferents col·lectius de la ciutat han criticat que durant l'any 2015 només se'n va celebrar una; una circumstància que posa de manifest la nul·la presència d'aquest òrgan consultiu i el seu poc pes.

Font: FAVT.

Les queixes són del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa i de la Federació d'Associacions de Veïns de TGN (FAVT) i ho han fet a través d'un comunicat (el trobareu en un document adjunt).

Les dues entitats lamenten que la participació dins del Consell de la Mobilitat de Tarragona s'ha anat reduint dràsticament des del primer any en que es va posar en funcionament, el 2010, fins a l'actualitat. Gairebé 3/4 parts de les persones que el van estrenar, ara ja no hi participen.

"Volem que els nostres veïns i veïnes sàpiguen que aquest consell només té un objectiu, aparentar", denuncien. Per tal de justificar el descens de la participació, n'han presentat els números. De 38 participants durant el primer any de funcionament, a només 11 en l'últim, celebrat ara fa uns vuit mesos.

Les dues entitats insisteixen que, en base al seu reglament, "l’objectiu general del Consell es fomentar el debat i la participació ciutadana per a construir un model de mobilitat sostenible a Tarragona”. També alerten que l'esmentat reglament encara ha de passar pel plenari perquè tingui validesa.

FAVT i el Grup per una Mobilitat Justa s'aferren a les estadístiques per queixar-se de l'efectivitat real del Consell: "Quin tipus de debat es pot fomentar quan durant l’any 2015 només es va celebrar un consell i des de la seva creació al 2010 han sigut 8 els consells realitzats, i on els grans absents són els col·lectius de la ciutat, que mai han pogut superar els 6 representants."

També lamenten que "no hi ha un seguiment de les activitats, el flux d’informació és absent i, a més, els col·lectius de la ciutat són els grans absents".


Documents

Comunicat_ MObilitat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar