loader
menu

La remodelació a les empreses municipals de TGN torna a encendre l'oposició

El Circ dijous, 11 de febrer de 2016

El nou tripartit que governa a l'Ajuntament de Tarragona ha tornat a fer una maniobra que ha encès els ànims de tots els grups de l'oposició, i en especial, Ciutadans i Esquerra Republicana. L'Ajuntament ha remodelat la composició dels consells d'administració de les cinc empreses municipals que formen l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE).

L'equip de govern (PSC-PP-Unió) s'ha fet amb la majoria a tots els consells. La mesura afecta C's i ERC, que han perdut representació

Amb el canvi, el PSC passa de 4 membres a 5, el PP dobla (de 2 a 4) i Unió, que fins ara no en tenia, tindrà representació a tots els consells: Mitjans de Comunicació (EMMCT), Transports (EMT), Aparcaments (AMT), Mercats (Espimsa) i Desenvolupament Econòmic (EMDET). Ciutadans i ERC perden 1 dels 2 membres que tenien fins ara, i CDC, CUP i ICV mantenen el representant.

Foto: circdetarragona.com

El portaveu de C's, Rubén, Viñuales ha alertat que el nou equip de govern municipal "pretén fer-se amb el control de les empreses municipals canviant la representació en els consells d'administració sense respectar el nombre de regidors". "El PSC passa de 4 a 5 membres, el PP de 2 a 4, Unió de 0 a 1 i Ciutadans de 2 a 1, de la mateixa manera que ERC", ha detallat.

El líder de C's ha alertat que "en les empreses municipals es decideixen moltes de les actuacions que afecten la ciutadania”. En aquest sentit el portaveu tarragoní ha afirmat amb ironia que "aquest és un exemple del diàleg del nou govern".

El portaveu tarragoní ha explicat que "aquest pacte de govern pot acabar sent molt car si es confirma la contractació de 5 nous assessors a raó de 27.270 € / anuals". De la mateixa manera, Viñuales ha recordat que "el cost total del pacte, entre nous regidors i assessors, ascendeix a un total de 250.000 € anuals".

ERC: "És una majoria exagerada i sobredimensionada"

La proposta també ha fet esclatar el grup d'Esquerra. ‘la majoria de dretes de l’Ajuntament ja comença a imposar els seus criteris d’una manera dura, poc transparent i poc oberta al diàleg’, en paraules del portaveu Pau Ricomà.

Per als republicans, "aquest repartiment premia el transfuguisme i dóna 4 vegades més representació al PP que als partits que el guanyen en nombre de vots, ERC i C’s. És una majoria absolutament exagerada i sobredimensionada que no reflecteix la proporcionalitat dels vots emesos i la composició del consistori. Alhora és una demostració de prepotència ja que es dobla la presencia de l’equip de govern sobre la oposició’

Els republicans han criticat també l’augment del nombre de membres dels consells d’administració que passa de 13 components a 15 ja que entenen que és una mesura que va en contra de la racionalització administrativa

Per la seva banda, des de la CUP també s'ha criticat obertament la remodelació als consells d'administració de les empreses municipals: "Aquesta reestructuració pretén anul·lar l’acció de l’oposició, i de fet representa un blindatge que encara farà més difícil implementar mesures de transparència eficients a les empreses públiques”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar