loader
menu

CIUTAT

Tarragona serà durant uns dies l'epicentre internacional del sector agroalimentari

El Circ Ciutat dijous, 11 de febrer de 2016

El Port de Tarragona es convertirà en l'epicentre internacional del sector agroalimentari durant els propers dies 14 i 15 d'abril. L'Autoritat Portuària hi celebrarà el I Congrès Internacional Agrifood, on es preveu l‟assistència de prop de 150 empreses que integren el sector agroalimentari: empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shippers, control companies, etc.

Andreu, a l'esquerra, i al seu costat el president de Puertos del Estado, José Llorca. Foto: Autoritat Portuària de TGN

L'Agrifood International Congres està organitzat conjuntament entre el Port de Tarragona i Ports de l'Estat, amb l'objectiu de generar networking, així com també analitzar els reptes que estan apareixent en la industria agroalimentària i afavorir l'aportació de tots els actors, des de la producció, fins a la producció final.

Primer port de l'Estat en moviment de cereals, farines i pinsos

El president de Ports de l‟Estat, José Llorca, ha fet un repàs de la situació actual dels ports del sistema portuari, en quant al moviment de productes agroalimentaris. En aquest sentit, Llorca ha destacat que “els ports d‟interès general de l‟Estat han manipulat més de 78 milions de tones de productes agroalimentaris al llarg del 2015, xifra que representa un 15% del total de les mercaderies manipulades pels ports”. Amb un increment del 3,2% respecte l‟any anterior.

Per la seva banda, el president de l'APT, Josep Andreu, ha explicat xifres que posen de manifest el posicionament del Port de Tarragona com a centre logístic del sector agroalimentari. Per exemple, els 560.702m2 de superfície portuària destinada a aquest tipus de tràfic; la capacitat d'emmagatzematge que és d'1,25 milions de tones; la productivitat mitjana és de 500 tones/hora; i les bones comunicacions terrestres amb el hinterland consumidor d‟aquests productes agroalimentaris, que s'importen a través del Port de Tarragona.

Més informació sobre el I Agrifood Internacional Congres: http://www.agrifoodporttarragona.com/es/


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar