loader
menu

CIUTAT

El veïns del centre mantenen el pols amb l'Ajuntament pel futur de la plaça Corsini

Guillem Roqué Ciutat divendres, 12 de febrer de 2016

“No es pot privatitzar la plaça Corsini i hipotecar l’ús de l’espai públic per les 14 hores setmanals que es dediquen al mercadet. Els marxants l’ocupen un 8% del temps, però els veïns ho fem el 92% del temps restant”.

Aspecte actual de la Plaça Corsini amb la carpa del Mercat. foto: Guillem Roqué

Així ho expressa Nuria Sabat, presidenta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, fent-se ressò de les opinions i posicions que es van escoltar ahir a la tarda durant l’assemblea oberta organitzada per decidir les futures accions i línies de treball de l’agrupació veïnal. “Estem molt satisfets, perquè la gent ha estat molt participativa i demana que es segueixi treballant i pressionant per fer de la Plaça Corsini un l’espai per la ciutadania”, valora Sabat, qui tampoc descarta organitzar en un futur “algun tipus de concentració pública per evidenciar el nostre malestar”.

Els veïns no s’oposen al retorn del mercadet a l’espai que tradicionalment havia ocupat, però creuen que els interessos dels marxants s’han de compatibilitzar amb els veïns i que seria convenient reduir-ne les dimensions per alliberar espai per la ciutadania. “El mercadet, amb totes les parades que hi ha ara a la Rambla Nova, no hi cap a la plaça, però sembla que la idea d’ESPIMSA és fer-ne cabre tantes com sigui possible”.

Una altra qüestió que els preocupa són les condicions dels contractes signats entre l’empresa municipal i els paradistes: “Hem demanant informació sobre els contractes i, tot i que hauria de ser informació pública, no se’ns ha donat resposta. Pel que ens ha arribat, si es fan contractes nous podríem estar parlant de 15 anys de concessió”, període que, des del seu punt de vista, condicionaria durant massa temps les possibilitats de l’espai.

La trobada veïnal es produeix després de que es fes públic la instal·lació de tres bancs i uns arbres al perímetre de la plaça en paral·lel al carrer Canyelles. La seva col·locació respon a les demandes llargament sostingudes per l’AV, però tal i com s’han disposat no dubten en qualificar-ho d’“engrunes” ja que consideren que la disposició prevista “no ajudarà a fer caliu de barri”.

Una altra de les reclamacions que porten més temps sostenint és la creació d’un espai d’ombra i, malgrat que el disseny contempla la possibilitat de posar una pèrgola, el resultat tampoc el troben satisfactori. “Demanàvem un espai d’ombra i va sorgir la idea d’instal·lar unes pèrgoles altes on s’hi poguessin posar les parades a sota, però el que ens ofereixen és posar-la en un racó. És irrisori, ridícul. A veure qui es pararà a mirar el carilló a les 12 del migdia quan comenci a fer calor i no hi hagi ni un pam d’ombra”.

Un projecte amb més esperances

Si el futur de la plaça Corsini es contempla com un estira i afluixa feixuc, molt més positius són respecte les possibilitats que brinda l’edifici del Banc d’Espanya, ja que han trobat entre els grups polítics una disposició més positiva per atendre la seva proposta de convertir-lo en un espai obert a la ciutadania que inclogui tot un seguit d’equipaments com “una sala d’exposicions, una sala de lectura i d’estudis, posar-hi alguns ordinadors per poder-hi fer consultes, una cafeteria o, fins i tot, l’oficina de turisme municipal. És un espai molt gran i té moltes possibilitats”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar