loader
menu

CIUTAT

Ca l'Ardiaca: d'hotel de luxe a casa ocupada davant de la Catedral

Sergi Casado Ciutat divendres, 12 de febrer de 2016

Ca l'Ardiaca havia d'esdevenir un dels projectes més icònics i emblemàtics de la Part Alta. Amb el pas del temps, el que hauria de ser ja un hotel de luxe al costat de la Catedral s'ha convertit en un maldecap per a tothom, i amb majúscules.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

L'últim va tenir lloc la nit del passat dijous 11 de febrer, quan algú hi va fer foc a dins. L'incendi va quedar extingit a l'instant gràcies a la ràpida intervenció dels Bombers, però entre els veïns del Pla de la Seu que van sortir al carrer espantats es comentava que ja fa temps que hi ha okupes. Haurien viscut il·legalment en una de les cases que toca amb Ca L'Ardiaca, i possiblement, des d'allí, s'hi haurien colat.

(Clica AQUÍ per veure un vídeo dels moments en què els Bombers extingeixen l'incendi i revisen la zona penjat al facebook del Circ)

Parlar de Ca l'Ardiaca és parlar de despropòsits, de sancions, de multes, d'endarreriments i problemes. Sempre problemes, com els que ocasiona la bastida que l'envolta a la professó del Braç i al ball conjunt entre castellers i els elements del Seguici. O com espatlla i trenca l'skyline d'un dels espais amb més encant de la ciutat, o com crea problemes als veïns perquè la seva casa està atrapada urbanísticament a causa del projecte d'hotel de luxe.

L'endemà del petit incendi, la portaveu municipal, Begoña Floría s'ha afanyat en assegurar que l'única responsabilitat és del propietari de l'immoble, el grupo Artal, de Saragossa. "Ens hem posat en contacte amb la propietat per comunicar-los que els hem obert un expedient urbanístic disciplinari per no complir". Floría ha reiterat que com a administració municipal, l'Ajuntament només pot requerir, però no intervenir.

Amb aquesta comunicació, el consistori insta els propietaris a que els deixin veure l'interior de l'habitatge: "Ho fem perquè els serveis tècnics acompanyin el propietari i en puguin prendre nota".

El consistori tampoc no té cap constància que tant a l'Ardiaca com en habitatges buits dels voltants hi hagi 'okupes': "Fins allà on jo sé, no hem rebut cap denúncia formal per okupes, i tampoc se n'han detectat", ha apuntat la portaveu.

Pel que fa al projecte d'hotel de luxe, cap novetat. Floría ha explicat que l'empresa propietària encara disposa de 20 mesos per presentar el projecte executiu de l'hotel de 5 estrelles. Des de fa uns mesos, però, l'Ajuntament de Tarragona, via plenari, ja va engegar el compte enrere per poder-hi trobar solució.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar