loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La nova gran exposició del Titanic, a un pas de canviar d'escenari

Sergi Casado Cultura i patrimoni dissabte, 13 de febrer de 2016

D'aquí a un mes, Tarragona es convertirà en la primera ciutat del món que podrà veure la maqueta més gran del Titanic mai feta. Serà el gran reclam de l'exposició "Titanic The Reconstruction", i que els tarragonins tindran l'honor de contemplar per primer cop. Ningú més l'haurà vist abans.

Fotos: www.fundaciontitanic.com

Fotos: www.fundaciontitanic.com

L'escenari, però, no serà la Tàrraco Arena Plaça. Amb molta probabilitat s'ubicarà al Refugi 1 del Moll de Costa, al Serrallo. L'organització de l'exposició va a càrrec de la Fundación Titanic, qui ja ha demanat formalment a l'Autoritat Portuària de Tarragona poder muntar l'exposició a les seves instal·lacions.

El president de la Fundación Titanic, Jesús Ferreiro, ho ha confirmat al Circ, donant dues raons principals.

D'una banda, la fundació va agafar consciència que l'espai de la TAP quedaria hipotecat durant tot el temps que l'exposició resti oberta (del 16 de març al 22 de maig); i de l'altra, la butxaca. "A la TAP havíem de muntar una carpa i l'asseguradora no ens ho posava fàcil", ha confessat Ferreiro, tot recordant que la mostra està valorada en 1,5 milions d'euros, i que el trasllat al Refugi els suposarà un estalvi de quasi el 90 per cent.

Davant d'aquests impediments, la Fundación Titanic va contactar de nou amb l'Autoritat Portuària, amb qui ja havia col·laborat l'any 2008 amb una altra exposició sobre el mític transatlàntic. Ferreiro ha indicat que si no va sol·licitar altre cop el Refugi del Moll de Costa va ser perquè llavors estava tota la zona en obres i no ho van trobar pràctic.

Ara, en espera que el Port de Tarragona doni el seu vistiplau oficial, la història del Titanic tornarà a Tarragona, i concretament al mateix recinte. Llavors, l'any 2008, tal i com ha recordat el mateix Ferreiro, l'exposició va batre rècords i es va convertir en l'exposició més visitada de la ciutat en tota la seva història.

Una maqueta espectacular

La reproducció del Titanic recrearà la partida de l'embarcació al moll de Southhampton, el 10 d'abril de 1912, en un conjunt a escala 1:30, que ocuparà 12 metres de llargada, 4,5 d'amplada i 3 metres d'altura. La maqueta inclourà més de 6.000 punts de llum i gairebé 400 personatges, entre tripulació i passatgers.

A més de la reconstrucció del vaixell i del port, l'exposició comptarà amb reproduccions, a mida real, de les zones més importants del Titanic, com ara la sala de correus, la Cabina Marconi, les cabines de primera classe, la bodega on es transportaven les obres d'art, i la zona on viatjaven els automòbils, espais on els visitants podran admirar el cotxe original Brush 1909, denominat "el cotxe del Titanic".

El casc, construït a Castelló d'Empúries, arribarà a Tarragona des de Granada, on durant tot el 2015 més d'una vintena de persones van elaborar la maqueta. Un cop acabi a Tarragona, "Titanic The Reconstruction" seguirà la gira per diverses ciutats de l'estat i viatjarà per tot el món.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar