loader
menu

CIUTAT

Les obres de reforma de l'estació de tren de Tarragona surten a concurs

El Circ Ciutat dilluns, 15 de febrer de 2016

Uns dies després que la imatge d'un pare amb un fill en cadira de rodes fent mans i mànigues per superar barreres a l'estació de tren de Tarragona s'hagi fet viral, l'Estat ha anunciat que obre el concurs per a les obres de reforma i millora de l'estació. L'administrador d'infraestructures ferroviàries (Adif) ha licitat el contracte per a l'execució de les obres amb un pressupost de 5.590.702,4 euros (IVA inclòs).

Adif ha licitat el contracte amb un pressupost de 5,5 ME. De moment, no ha fixat terminis d'execució dels treballs

L'actuació, que encara no compta amb terminis d'execució, té per objecte garantir la plena accessibilitat en els trànsits per l'interior de l'estació i augmentar els nivells de seguretat i confort de les instal·lacions per oferir un millor servei als clients del ferrocarril de la capital tarragonina.

Foto: circdetarragona.com

Per garantir l'accessibilitat, el projecte preveu que a les andanes principal i segona s'hi instal·li un ascensor i dues escales mecàniques per andana. Per a això, s'ampliarà l'andana segona en més de 4 m fins arribar a una amplada mitjana de 7,75 m.

D'altra banda, es durà a terme el recreixement de l'altura d'aquestes dues andanes (principal i segona) fins als 68 cm respecte a la cota de carril per facilitar un accés més còmode i segur als diferents tipus de material mòbil que tenen parada a l'estació.

Els treballs de recreixement comprendran també la col·locació de nou paviment, que inclourà una franja de seguretat en la vora de les andanes i la instal·lació d'encaminaments i rajoles podotàctils per orientar les persones amb discapacitat visual.

A les andanes, també es col·locarà nova il·luminació que incorporarà criteris d'eficiència energètica i es construirà una nova marquesina de 80 m de longitud a l'andana segon per garantir un major confort dels viatgers en cas d'inclemències meteorològiques.

Les obres també comprenen la renovació de l'actual pas inferior amb la instal·lació de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d'alumini, així com enllumenat.

Aquestes operacions es compatibilitzaran amb les actuacions prèvies que permetran modificar l'actual configuració de vies per tal d'alliberar l'espai necessari per possibilitar l'ampliació de l'andana segon, així com amb els treballs d'instal·lació del tercer carril i amb l'execució de la nova passarel·la superior que desenvolupa l'Autoritat Portuària de Tarragona.

Adif planificarà l'execució d'aquests treballs amb l'objectiu de reduir les afeccions als clients del ferrocarril mantenint en tot moment l'explotació comercial.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar