loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les Cases Canals i Castellarnau 'celebren' el primer any de tancament

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 15 de febrer de 2016

Ja fa més d'un any que dues de les cases nobles de propietat municipal estan tancades al públic. Es tracta de Casa Canals i Casa Castellarnau. El Grup Municipal de Convergència defensarà una moció en el plenari del divendres 19 de febrer en que reclamarà a l’equip de govern que les reobri.

Una imatge de Casa Canals. Foto: circdetarragona.com

En la moció es demana a l’equip de govern que reobri les cases dels carrers Cavallers i Granada possibilitant que, tant tarragonins com turistes, puguin visitar aquests dos espais culturals sense necessitat de reservar prèviament ni d’anar-hi acompanyat, tal com s’imposa des del passat 20 de gener de 2015.

“Fa més d’un any, concretament des del 20 de gener de l’any passat, que aquests dos espais culturals emblemàtics de la ciutat estan tancats al públic”, ha manifestat el portaveu convergent Albert Abelló, que lamenta que l’equip de govern tarragoní “s’entesti a infravalorar i fins i tot amargar el patrimoni únic de la nostra ciutat”.

Des de CDC es critica que “Tarragona és l’única ciutat Patrimoni de la Humanitat de l’Estat espanyol que ha tancat recintes culturals gestionats per l’Ajuntament per motius econòmics".

Només amb reserva

“Cap dels turistes que arriba a Tarragona ni cap tarragoní pot visitar la Casa Castellarnau o la Casa Canals sense previ avís o en solitari”, ha criticat Abelló, que ha recordat que des que aquests dos espais culturals van tancar al públic (dues cases museu que tenen una història que va des del segle XV al XVIII) l’única possibilitat per visitar-los és realitzant una reserva prèvia i anant en grup.

“L’Ajuntament de Tarragona ha de prioritzar i garantir el personal mínim indispensable per mantenir oberts els espais culturals, ja que aquests són el veritable aparador de la nostra ciutat, són la carta de presentació de Tarragona per mostrar el seu patrimoni, la seva història”, ha afirmat Abelló.

En els darrers dies, segons ha pogut saber El Circ, el Fòrum de la Colònia també ha estat tancat algunes tardes a causa de les estretors de personal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar