loader
menu

CIUTAT

Tarragona aprova en 'smart cities', però encara té deures pendents

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 16 de febrer de 2016

Organització i gestió, solucions polítiques i qüestions mediambientals són els punts forts de TGN si la comparem amb d’altres ciutats intel·ligents del món, però ha de millorar en la implantació tecnològica i l’aspecte econòmic. Així ho constata la investigació encapçalada pels acadèmics Olga Gil, Julio Navío i Maider Pérez de Heredia plasmada en el llibre “¿Cómo se gobiernan las ciudades?”. Aquest assaig, segon volum de la col·lecció Tarragona Mediterranean Smart City impulsada per la càtedra de la URV que du el mateix, compara Tarragona amb grans urbs com Shanghai, Nova York, algunes ciutats japoneses, la malaia Iskandar, Àmsterdam, Santander i Màlaga.

Manuel Rivera, editor; Begoña Floría, regidora; Olga Gil, autora, i Santiago Castellà, director de la càtedra Tarragona Smart Mediterranean City. foto: Guillem Roqué

Presentació del llibre '¿Cómo se gobiernan las ciudades?'. foto: Guillem Roqué

Presentació del llibre '¿Cómo se gobiernan las ciudades?'. foto: Guillem Roqué

Presentació del llibre '¿Cómo se gobiernan las ciudades?'. foto: Guillem Roqué

La ciutat pot presumir de ser dels primers de la classe pel que fa a organització i gestió on només la superen els models asiàtics i també destaca pel que fa a solucions polítiques, un vàrem en el qual es situa per sota de la capital holandesa. Per arribar a aquestes conclusions, els acadèmics han analitzat des d’una perspectiva global tota una sèrie de factors com la planificació urbanística, la implantació tecnològica, l’economia, les infraestructures, polítiques de medi ambient o l’alfabetització digital.

“Per ser una ciutat smart ja no n’hi ha prou amb comptar amb un alt nivell tecnològic, perquè les dades que recollim amb la tecnologia són només el punt de partida per començar a treballar i dissenyar una ciutat que conegui els seus propis potencials i aprofiti l’oportunitat de posicionar-se globalment com un lloc on la gent pugui ser més feliç i on disposi de més oportunitats vitals”, introduïa Santiago J. Castellà, director de la càtedra Tarragona Mediterranean Smart City, qui també avançava que el terme smart city està sent substituït pel concepte “cities in motion”, per reflectir que el tarannà dinàmic i imparable del progrés que suposa.

Evitar el “divorci amb la ciutadania”

L’acte de presentació de l’obra va comptar amb la presència de Santiago J. Castellà, director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City; Manuel Rivera, editor; Olga Gil, professora de la Universitat Camilo José Cela, i Begoña Floria, tinent d’alcalde de TGN. La política va aprofitar l’ocasió per traslladar la seva preocupació per evitar el que va anomenar un “divorci amb la ciutadania” i va apuntar que “traslladar als veïns la feina feta per tenir una ciutat smart i que en l’impacte positiu que suposa, és un dels grans reptes actuals”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar