loader
menu

CIUTAT

'A Reus, l'Otto segur que no estaria tancat'

El Circ Ciutat dijous, 25 de febrer de 2016

"A Reus, l'Otto Zutz segur que no estaria tancat. Me'n penedeixo d'haver triat Tarragona perquè ara quan veig un cartell de TGN se'm regiren els budells, però no per la seva gent, sinó pel seu poder caciquil". Així de contundent s'ha expressat Roberto Galván, administrador de l'empresa Queen Spain, S.L., que va gestionar Otto Zutz mentre va estar obert a Tarragona.

L'empresa que gestionava Otto Zutz TGN reclama a l'Ajuntament una indemnització de prop d'1ME via contenciós. També demana que s'anul·li el Decret d'Alcaldia d'abril de 2015, que va limitar l'horari de l'establiment. Qüestiona, a més, la validesa de l'informe de la Guàrdia Urbana. "No és cert, ni objectiu, ni parcial"

A l'abril es complirà un any des que un decret fulminant d'Alcaldia va retallar l'horari de l'establiment, i que va acabar ferint-lo de mort, ja que al mes següent Otto Zutz va marxar de TGN. L'espai va estar obert uns mesos més amb el nom de Bombay, però al setembre de 2015 també va tancar portes.

Una imatge d'arxiu, de quan Otto Zutz TGN encara estava obert. Foto: circdetarragona.com

Després d'entrar-hi per la porta gran gràcies a gestions personals del mateix alcalde Ballesteros, impedint que se n'anés a Reus, Otto es veia empès a sortir per la porta del darrere de l'oci nocturn tarragoní.

Reclama una indemnització de 977.000 euros

Dolgut i incrèdul amb el tracte dispensat per l'Ajuntament de TGN, al desembre de l'any 2015, Queen Spain S.L. va presentar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament al Jutjat d'Instrucció número 2 de TGN. (podeu consultar-lo en el document adjunt).

El text, al que ha tingut accés El Circ, pretèn que el decret d'Alcaldia de 8 d'abril de l'any 2015 es declari contrari a dret i es deixi sense efecte, i que s'indemnitzi econòmicament Queen Spain S.L. per danys i perjudicis, ja que el dany és irreparable". En concret, la quantitat sol·licitada és d'uns 977.000 euros.

A part de la indemnització econòmica, el contenciós qüestiona sobretot els mètodes emprats per decretar la retallada horària. I exposa diversos arguments. El principal, és que, segons Queen Spain, perquè qüestiona la legalitat de la mesura, ja que l'Ajuntament de TGN va utilitzar uns altres canals. "Nosaltres li vam comunicar a l'Ajuntament que ja havíem canviat l'aparell d'aire condicionat, i que ja tenim el certificat, i ells ens contesten amb el decret de reducció horària", recorda Galván.

Entremig, la comunitat de propietaris dels números 4, 5 i 7 de la Rambla President Macià havia tornat a presentar al·legacions per les reformes a l'aire condicionat de l'Otto Zutz. Segons Queen Spain, l'Ajuntament va aprofitar el nou recurs dels veïns per decretar la limitació horària, ja que l'Ajuntament va respondre el recurs dels veïns amb el decret. Dues hores menys; una circumstància que l'impedia operar com a sala de festes amb espectacle; una llicència que havia obtingut el 2 de març de 2013.

Una masturbació en un cotxe, també associada a l'Otto

La propietat del desaparegut local d'oci tarragoní també denuncia la validesa de l'informe elaborat per la Guàrdia Urbana, i amb el qual s'hauria basat l'alcalde Ballesteros per signar el decret del 8-4-2015. "No teníem cap denúncia, ni cap expedient previ, ni tampoc se'ns va dir que tinguéssim cap problema amb el 'botellón', i el decretazo es basa en un informe que no signa ningú", però que Queen Spain creu que es va cuinar a les oficines de la Policia Administrativa de la Guàrdia Urbana. Curiosament, el seu cap és veí d'un dels blocs que havien denunciat sistemàticament Otto Zutz.

El contenciós detalla que en l'informe de la Urbana referent a l'Otto Zutz hi apareixen més de 250 incidències de tot tipus. Des d'infraccions de trànsit pels voltants, consum d'estupefaents, 10 miccions en via pública, purs tràmits administratius i fins i tot una denúncia per masturbació dins d'un vehicle. "Quinze fan riure, però el problema és que tot el que passava al voltant de l'Otto ens ho imputaven a nosaltres. De totes les incidències, teòricament, només dos serien imputables", recorda indignat Galván. El contenciós ve a criticar que la percepció de la Urbana sigui que l'entorn de l'Otto era "una zona de guerra".

A més, es pregunten també perquè, només un mes abans del 'decretazo' en una reunió sobre la problemàtica durant la nit entre representants de l'associació ASFIST (Otto, Highland i 24) i alts càrrecs de la Guàrdia Urbana de TGN, ningú els va avisar de res.

O perquè no es va demanar un altre informe o estudi als Mossos d'Esquadra, que també hi tenen competències, o al servei de neteja. En aquest últim cas, perquè corroboressin l'incivisme amb què també es va basar la GUT. Res de res. Tan sols l'informe de la Guàrdia Urbana, sense firma.

"No es va fer cap estudi, hauríem d'haver tingut més temps i més opcions de poder parlar amb els veïns", lamenta l'administrador de Queen Spain.

De què serveix la plataforma Nits Q?

Des de Queen Spain, a més, també critiquen que no els servís de res tenir el distintiu de Nits Q. "No hauria estat de sentit comú, que aquesta plataforma que se suposa que està precisament per això, s'hagués dirigit alguna vegada a nosaltres per parlar d'un suposat problema? Doncs, no, ens van trucar immediatament perquè no en sabien res", lamenta Galván.

El contenciós, de 35 pàgines, també es pregunta perquè el consistori va adoptar una mesura tan dràstica, quan a la ciutat hi ha altres zones on l'oci nocturn també genera problemes i denúncies veïnals, però només l'Otto en va pagar el preu més alt.

Crítiques a l'ex regidora Pat Anton i al Tòtem Cafè

Des de Queen Spain també lamenten que l'ex regidora Patrícia Anton "va fer campanyes personals contra l'Otto". El contenciós també explica les intencions de Tòtem Cafè de comprar l'activitat que tenia Otto Zutz a la Rambla Macià.

L'Ajuntament defensarà la reducció

El Circ ha consultat l'Ajuntament de Tarragona, i fonts municipals han admès que "fa poques setmanes" van rebre la demanda d'Otto Zutz per l’ordre de reducció d’horària en dues hores. "Ni en via administrativa, quan varen interposar recurs administratiu contra aquella ordre, ni quan varen interposar el recurs en seu judicial, van sol·licitar indemnització. L’Ajuntament contestarà aquesta demanda i defensarà la reducció". horària.


Documents

Recurs Queen Spain SL


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar