loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona Ràdio celebra 30 anys

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 16 de febrer de 2016

L’Emissora Municipal de Tarragona està de celebració i és que aquest dimecres compleix 30 anys d’història. El 17 de febrer de 2016 farà tres dècades des que van iniciar les emissions regulars de la que seria la quarta emissora municipal de Tarragona que recollia el testimoni de Ràdio Fòrum, la precursora de Tarragona Ràdio. La primera emissora municipal va ser Ràdio La Canonja, seguida de Radiografia del barri del Pilar i Ràdio Bonavista. Ara fa 30 anys s’anunciava també la creació d’altres dues emissores, Ràdio Sant Salvador i Ràdio Sant Pere i Sant Pau; la segona també ha arribat fins els nostres dies.

Foto: Mauri

Dimecres, programa especial des de la Rambla Nova

Per celebrar la commemoració, Tarragona Ràdio realitzarà un programa especial que s’emetrà en una carpa situada a la Rambla Nova, davant del Metropol, i que comptarà amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Pel programa hi passaran autoritats territorials, com el delegat del Govern, Òscar Peris; el subdelegat, Jordi Sierra, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, etc. També hi participarà el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané.

A banda de conversar amb els col·laboradors habituals de l’emissora, el programa aprofundirà en els canvis que ha experimentat la ciutat en aquestes tres dècades d’història, des del punt de vista econòmic, cultural o social.

El programa arrencarà a les 9 del matí i s’allargarà durant tota la jornada. Comptarà amb l’actuació de ‘La Soul Machine’; la banda de Falset posarà la nota musical i presentarà en directe el festival ‘TGN Soul City’. El programa s’allargarà fins a les sis de la tarda, ininterrompudament. Al llarg de la jornada no hi faltarà cava i un pastís de celebració, gràcies a la pastisseria Trill. A més, tots aquells que ho vulguin, es podran fer una fotografia en un ‘Photocall’ situat al costat de la zona on es farà el programa.

En el decurs del programa, s’anunciaran els actes programats en el marc del trentè aniversari de Tarragona Ràdio, entre els quals hi haurà un seguit de col·laboracions i actes organitzats conjuntament amb altres entitats i institucions destacades de la ciutat, i al llarg de tot l’any.

Breu història de Tarragona Ràdio

Ràdio Fòrum encetava les emissions en un petit estudi a la plaça d’en Rovellat, en ple cor de la Part Alta. L’emissió de Ràdio Fòrum va arrencar el 17 de febrer de 1986, a través del 102.6 de la Freqüència Modulada. Des d’aquells inicis, l’emissora municipal de Tarragona ha passat per diferents etapes, com la inauguració dels nous estudis a la Rambla Nova, el setembre de 1994, o el posterior trasllat a l’Avinguda Roma, l’any 2002, on està ubicada actualment.

L’arribada als actuals estudis anava acompanyada d’un canvi de freqüència, del 102.6 al 96.7FM. Han estat 30 anys al costat dels principals esdeveniments de la ciutat. També anys de transformacions tecnològiques i la progressiva professionalització del mitjà.

Al juliol de 2005 es feia un salt definitiu amb l’inici de les emissions per Internet. La ràdio online obria nous horitzons més enllà de les ones hertzianes, i permetia l’emissora municipal arribar a oïdors de tot el món. L’11 de març de 2008 feia un nou pas amb la posada en marxa de la pàgina web. Una web que el 2012 es va renovar completament, amb un nou servidor molt més potent, esdevenint un gran aparador de noticies, continguts de programes i post cast. La web atreu més de 20.000 persones que s’hi connecten mensualment –molts des de l’estranger- amb un grau de permanència en augment; una durada mitja d’estada de vint minuts i un 40% de visites noves cada mes.

Els canvis en els hàbits de consum al sector periodístic -també pel que fa a la ràdio- van portar Tarragona Ràdio a adaptar-se als nous temps, creant perfils propis a les xarxes socials. Actualment, compta amb més de 10.000 seguidors al Twitter i creix també a Facebook, amb prop de 7.000 seguidors. També compta amb perfil a Instagram. Un darrer salt tecnològic ha arribat amb les APP’s per a telefonia mòbil i les emissions en ‘streaming’ a través del canal Youtube.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar