loader
menu

Una moció d'ERC demana més garanties de cobrament per als autònoms i PIMES de TGN

El Circ dimarts, 16 de febrer de 2016

El ple del proper divendres 19 de febrer a Tarragona debatrà sobre els autònoms i les petites i mitjanes empreses de la ciutat. El grup municipal d'ERC vol un pacte de ciutat per lluitar contra la morositat que pateixen els treballadors d'aquest col·lectiu que són subcontractats per grans empreses que treballen per l’Ajuntament.

Foto: Grup municipal d'ERC

Els republicans, en una moció que presenten davant del nou tripartit, proposen introduir un plec de clàusules administratives en els concursos públics del consistori que obliguin a les empreses adjudicatàries a presentar els justificants de pagament segons els terminis legals a les empreses subcontractades. Aposten també per excloure dels concursos públics aquelles empreses que no compleixin els terminis de pagament establerts dins el marc legal vigent.

‘Ens trobem davant un veritable drama per a les PIMES locals que quan són subcontractades han d’ampliar plantilles i fer inversió material i després els costa moltíssim cobrar. Moltes d’aquestes petites empreses, que suposen bona part del teixit productiu de la ciutat, són víctimes de la morositat en la subcontractació i han de tancar’ ha afirmat el portaveu Pau Ricomà. ‘L’economia local és importantíssima perquè és la que genera oportunitats per la gent de Tarragona i des de l’Ajuntament, com a agent indispensable a l’hora de contractar, hem de fer tot el possible per contribuir-hi’, ha conclòs.

Millores per al camí del Llorito

En el mateix plenari, el grup independentista reclamarà l’adequació de la zona del camí del Llorito que es troba en una situació de deixadesa i abandonament. En aquesta moció es demana dotar d’enllumenat públic el tram que va des del camí de Viladegats i la cruïlla cap a la Font del Llorito, netejar i arranjar els camins de la zona, netejar els embornals i dotar els Canals pluvials de mesures de seguretat, així com dotar de senyalització viària i d’estacionament l’aparcament dissuasiu que es troba a l’inici del camí, al costat del cementiri.

Els republicans han avançat també que formularan una pregunta al plenari per saber el cost real del pacte entre PSC-PP-Unió que suposa la contractació de 5 nous assessors i l’augment pertinent dels sous de regidors que adquireixen responsabilitats dins l’equip de govern.


Documents

Moció camí del Llorito

Moció ERC suport PIMES i autònoms


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar