loader
menu

CIUTAT

Aparcaments detecta targetes de resident falsificades

Sergi Casado Ciutat dijous, 14 de març de 2013

L'empresa Aparcaments de Tarragona (AMT) ha detectat, en els darrers dies, que alguns veïns i veïnes utilitzen targetes de resident falses per estacionar el seu vehicle. El frau s'ha comprovat quan els agents encarregats de controlar els diferents sectors ja reorganitzats, principalment al centre, han vist que les dades que figuraven en la base de dades de les matrícules no eren correctes. Dit d'una altra manera, que algunes targetes no estaven al corrent de pagament, o que alguna de les targetes era repetida.

Una imatge d'una targeta de resident del sector 2. / circdetarragona.com

Malgrat que es tracta d'un intent flagrant de frau, fonts de la mateixa empresa Aparcaments han explicat que en les ordenances municipals no hi ha cap clàusula que tipifiqui aquest delicte ni tampoc cap sanció, per la qual cosa, l'única multa que s'imposa al conductor del cotxe amb la targeta falsa és la mateixa que s'aplica a un vehicle sense el tiquet d'aparcament. És a dir, 70 euros, i si es paga de manera avançada, la multa es queda en la meitat.

Tot i que el número de targetes falses no és molt elevat (AMT no ha facilitat el número exacte) ja s'està treballant per corregir-ho, i per això, els agents ja deixen fulls informatius als parabrises dels vehicles informant que es pot passar per les oficines de l'empresa Aparcaments Municipals, situades al pàrquing Saavedra, per tal de recollir la nova targeta. El nou distintiu, també de cartolina, presenta algunes modificacions respecte l'actual, com ara un petit relleu i uns forats; un intent per fer dissuadir els que vulguin tornar a falsificar les targetes.

De totes maneres, en espera que s'instal·lin els nous pàrquímetres, amb els quals també es posaran en marxa unes noves targetes modernes i, a priori, anti frau, conviuran targetes antigues i les que presenten petites modificacions. Segons AMT, això no comportarà cap despesa econòmica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar