loader
menu

CIUTAT

De Hogwarts a TGN: la ciutat acollirà la copa catalana de quidditch

El Circ Ciutat dimecres, 17 de febrer de 2016

El quidditch, l’esport preferit del Harry Potter, abandona Hogwarts i es trasllada fins a Tarragona on aquest cap de setmana es disputarà la segona edició de la Copa Catalana. La gespa que envolta el riu Francolí, en el tram que hi ha més avall del Parc Central, serà l’escenari que acollirà el diumenge 21 la competició d’aquest esport inspirat en la famosa saga literària i cinematogràfica. Emulant els joves mags creats per l’escriptora britànica J.K. Rowling, quatre equips cavalcaran les seves escombres per obtenir la plaça que els permeti accedir a la competició europea, la European Quidditch Cup, que es disputarà a mitjans d’abril a Itàlia.

Entrenament dels Nightmare Grims. foto: cedida

Entrenament dels Nightmare Grims. foto: cedida

Entrenament dels Nightmare Grims. foto: cedida

L’amfitrió del campionat català són els tarragonins Nightmare Grims, format el juliol del 2014 i integrat per una vintena de joves, nois i noies. Per ara són l’única formació que hi ha a la província i competiran amb els Barcelona Eagles, els vigents campions i equip més veterà a Catalunya; els Imperius Zaragoza, i els barcelonins del Wyverns Quidditch Team. La competició del diumenge constarà de 8 partits que arrencaran de bon matí, a tres quarts de nou, i s’allargaran fins a la final que es disputarà a mitja tarda.

En la primera edició de la copa catalana, els tarragonins van caure a la final davant dels Barcelona Eagles, però ara arriben més motivats després de participar en el Tournoi International de la Violette, l’any passat a Toulouse, França, competició que va reunir una vintena d’equips d’arreu d’Europa, així com un de Turquia.

Les regles del joc

Tot i que en la seva versió literària, els jugadors cavalquen escombres voladores, per a la seva versió real els artefactes voladors s’han substituit per uns tubs de PVC que els jugadors han de dur en tot moment entre les cames. Els equips estan formats per 7 jugadors que tenen com a missió fer entrar una pilota de voleibol a través d’un dels tres cèrcols que fan de porteria. Els jugadors tenen un rol en funció del seu propòsit sobre el cap: hi ha el guardià que vigila que l’equip rival no encerti, els caçadors que s’encarreguen de llançar la pilota, els colpejadors i el buscador, encarregat de capturar una bola més petita custodiada per un jugador neutral i que fa a la vegada de la preuada papallona dorada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar