loader
menu

Floría: 'Els assessors vénen a fer una feina concreta'

El Circ dimecres, 17 de febrer de 2016

El nou equip de govern de Tarragona ampliarà finalment amb cinc el número d'assessors. La proposta serà aprovada el proper divendres en el plenari ordinari de febrer, en què el nou tripartit format pel PSC, PP i Unió estrenarà galons i majoria absoluta.

L'Ajuntament de TGN defensa la contractació de cinc nous assessors per als partits de govern

Les places dels nous càrrecs de confiança són per a les àrees següents: Serveis Socials, Educació, Esports, Via Pública i per al grup municipal d'Unió.

La portaveu municipal de TGN, Begoña Floría. Foto: circdetarragona.com

Cadascuna de les places està remunerada amb 27.000 euros bruts (mitja jornada). D'aquí al final de mandat, al 2019, aquest increment d'assessors suposarà una despesa d'uns 400.000 euros. L'Ajuntament de Tarragona tenia ocupades, fins ara, només 11 de les 27 places que li són permeses. Amb els nous cinc assessors de l'equip de govern, la xifra s'eleva fins els 16. Un cop el plenari en doni el vistiplau, el PSC i el PP passaran de 2 a 4 assessors, i Unió, fins ara, sense, també n'incorporarà un per al seu grup municipal.

ERC i C's tenen 2 assessors cadascun, mentre que CDC, la CUP i ICV en tenen un. Tots a mitja jornada.

La portaveu municipal, Begoña Floria, ha confirmat els nous cinc càrrecs de confiança i n'ha defensat la contractació: “Els assessors vénen a fer una feina concreta i serveix per no deixar càrregues a l’administració pública en cas d’un canvi de Govern”.

Floria l’ha etiquetat d’actitut de l'oposició “poc responsable i farisea”, apuntant a C’s i la CUP, que sí tenen assessors en altres administracions, com a la Diputació.

La portaveu de l’equip de Govern ha recordat que no es pot incorporar personal de forma directa i que la llei només permet fer-ho com assessors. Floria ha destacat també que s’està molt lluny dels vint-i-set assessors que per llei podria tenir l’Ajuntament de Tarragona.

Floria també ha defensat l’augment de representants als consells d’administració de les empreses municipals on els tres partits de l’equip de govern tindran 10 membres i els 5 partits de l’oposició es quedaran amb un cadascun.
La portaveu socialista ha assegurat que, en base a la llei, fins i tot haurien pogut optar per deixar sense representació a l’oposició.

C's vol limitar l'acumulació de càrrecs públics

El grup municipal de Ciutadans (C's) a Tarragona, elevarà al ple ordinari de febrer una proposta per “limitar l'acumulació de càrrecs públics”, ha explicat el portaveu municipal de C’s, Rubén Viñuales, i ha afegit que “les necessitats de la ciutat requereixen la totalitat dels esforços per part dels regidors”. I per això “els regidors han de dedicar-se íntegrament a la ciutat”.

El portaveu tarragoní ha recordat que “els estatuts de C’s no contemplen l'acumulació de càrrecs públics com a mesura preventiva per a la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”. Per això, ha instat a la resta de forces polítiques a “sumar-se a la proposta i donar exemple a la ciutadania”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar