loader
menu

CIUTAT

Xiquets del Serrallo: oprimits i limitats per un local indigne

Sergi Casado Ciutat dijous, 14 de març de 2013

La @Colla Xiquets del Serrallo viu amb angoixa el compàs d'espera per poder disfrutar d'un local amb condicions. Fa vint-i-cinc anys que l'esperen, just el temps que fa que existeixen, farts i resignats a que l'administració municipal mogui fitxa i els condicioni un espai, tal com ha fet amb les altres tres colles de la ciutat: @Xiquets de Tarragona, @Colla Jove i els @Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Ara fa un mes, a proposta dels castellers, el consistori els va entregar un dossier amb l'avantprojecte del nou local, que s'ubicarà a les antigues oficines de Salut Animal, just a l'entrada del barri mariner.

Un moment de l'assaig dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Una imatge del projecte del nou local i de la distribució proposat per l'Ajuntament. / circdetarragona.com

Un moment de l'assaig dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Una imatge del projecte del nou local i de la distribució proposat per l'Ajuntament. / circdetarragona.com

L'assaig, vist des de fora del local. / circdetarragona.com

Un moment de l'assaig dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

Abans, però, calia que la Subdelegació del Govern, propietària de 469 metres quadrats de l'edifici (els prop de 200 restants pertanyen a la Generalitat) i l'Ajuntament arribessin a un acord per la cessió d'ús de l'espai; una operació que ja està en marxa i que farà que l'administració municipal passi a controlar el recinte i, posteriorment, el cedeixi als castellers a través d'un conveni que signaran les dues parts; en un principi, per dos períodes de quatre anys cadascun.

En espera que l'Ajuntament s'hi torni a posar en contacte, des de la colla es confia que els deixaran ser partícips del projecte d'adequació del nou local. "Nosaltres volem intervenir, però, de moment, l'Ajuntament no ens ha comunicat quins passos vol seguir i tot i que ens agrada el projecte pensem que hi ha coses que són millorables", explica el president de la colla, Lluís Monfort. A més, també es queixen perquè intueixen que el consistori els vol posar presses, cosa que, des de la colla no s'acceptarà, principalment pel retard acumulat durant més de vint anys. La partida de què disposa l'Ajuntament per adequar el nou local és de 500.000 euros, encara que, com va assegurar el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, tota nova inversió estarà condicionada a la venda de patrimoni municipal.

Mentre esperen que es desencalli el futur del nou local, els Xiquets del Serrallo continuen preparant la nova temporada oprimits i limitats a causa d'un local que els impedeix crèixer i evolucionar tal com desitjaríem. El Circ va assistir a un dels assajos de la colla, a l'espai reduït que tenen al carrer Nou de Santa Tecla, a la Part Baixa, per comprovar que, ni de bon tros, el recinte té les condicions més idònies. En certa manera, és com assajar al menjador de casa. "Només podem fer castells de tres, i si els volem fer més alts, ja hem de sortir a fora, però ara fa massa fred i carregats de roba no es poden fer castells, i a l'estiu fa calor i a dins del local no s'hi pot estar perquè som molta gent", lamenta Monfort.

Un altre inconvenient que venen patint és que, des de sempre, han de limitar els seus assajos i fer-los només d'una hora i mitja: "Assagem de 2/4 de 9 fins a les 10 de la nit per no entrar en horari nocturn, mentre que les altres colles poden fer-ho de 10 a 12 de la nit", recorda Monfort. Com a local social, no tenen cap queixa perquè el recinte és perfectament apte.

Malgrat tot, quan es va escollir nova junta, es va anunciar que, al marge de lluitar i reivindicar un nou local, l’objectiu seria assolir dos castells nous respecte als anys anteriors, el 7 de 7 i el 2 de 7.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar