loader
menu

CIUTAT

Aliança entre Tarragona i Falset per impulsar Tarraco Viva i l'enoturisme

El Circ Ciutat dimecres, 24 de febrer de 2016

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’alcalde de Falset, Jaume Doménech, han acordat aprofundir en les línies de treball conjunt establertes entre els dos municipis. Els dos alcaldes han acordat ampliar la relació que ja existeix en temes com l’enoturisme i també Tarraco Viva. Falset ja és present al programa, “del que es tracta ara”, explica l’alcalde Doménech, “és d’estendre aquesta relació a tota la comarca”.

El festival de recreació romana també es promocionarà a Pamplona els dies 26 i 27 de febrer

A la reunió també s’ha parlat d’altres temes com el projecte de Barcelona World i els Jocs Mediterranis. “Són dos temes importants pel territori. Hem expressat a l’alcalde de Tarragona la nostra predisposició a sumar junts, perquè és normal que la capital estiri però el territori ha d’estar al costat”, ha afegit.

L?alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l?alcalde de Falset, Jaume Doménech, acompanyat de la regidora Maria Jesús Sánchez

Imatges de la presentació que es va fer a Pamplona l'any passat.

Imatges de la presentació que es va fer a Pamplona l'any passat.

Tarraco Viva es dóna a conèixer a Pamplona

Una recreació històrica i una conferència seran la carta de presentació que presentarà el festival Tarraco Viva a Pamplona els propers dies 26 i 27 de febrer. L’Arxiu General de Navarra acollirà les dues activitats, a les quals s’hi podrà assistir amb invitació, organitzades pels Ajuntaments de Tarragona i Pamplona, el mateix festival i Tarragona Turisme; repetint l’acció que ja es va dur a terme l’any passat i que s’insereix en l’estratègia de donar a conèixer el festival tarragoní.

El que es podrà veure a Pamplona serà la recreació Annona Augusti. Un intento de Estado del bienestar en la antigua Roma, a càrrec de l’associació tarragonina de recreació històrica Projecte Phoenix i narrada pel director de Tarraco Viva, Magí Seritjol; i la conferència Calles, casas y negocios. El urbanismo y la vida cotidiana en una ciudad romana.

Annona Augusti. Un intento de Estado del bienestar en la antigua Roma

26 de febrer (20 h) i 27 de febrer (13 h)g

Utilitzades com a propaganda política per Pompeu el Gran o Cèsar, va ser amb el govern d’August que finalment es va crear un organisme estable per garantir el subministrament de productes alimentaris per al conjunt de la població de l’urbs: la prefectura de l’annona. L’annona romana també va possibilitar un creixement econòmic sostingut i generalitzat a tota la conca mediterrània.

Calles, casas y negocios. El urbanismo y la vida cotidiana en una ciudad romana

26 de febrer (18.30 h) i 27 de febrer (11.30 h)

Ciutats plenes de vida, fonts d’aigua cristal·lina, termes per relaxar-se i circs per divertir-se. També botigues on comprar de tot, des de teixits a aliments i altres serveis. Una aproximació a la vida i el comerç a les ciutats romanes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar