loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona serà referent mundial en l'estudi dels circs romans

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 24 de febrer de 2016

Tarragona esdevindrà durant uns dies referent mundial en l'estudi dels circs romans. La ciutat serà seu del III Congrés Internacional d’Arqueologia i Món Antic, que enguany es dedicarà de forma monogràfica a les carreres de carros i la simbologia de les competicions circenses a la cultural i la societat de Roma.

Font: Fundació Privada Mútua Catalana

L'edició del 2016, que es celebrarà entre el 16 i el 19 de novembre al Centre Tarraconense El Seminari, estrenarà un nou format de funcionament que potenciarà el debat, amb ponents de prestigi d’arreu del món

L’objectiu del congrès, organitzat per la la Fundació Privada Mútua Catalana, és que la societat civil tarragonina s’involucri cada cop més en el coneixement, la preservació i la promoció del patrimoni de Tàrraco. Des de la Fundació han xifrat en 80.000 euros el pressupost de l’organització biennal de cada congrés, que també inclou l’elaboració de les actes amb les investigacions presentades.

A l’edició d’enguany es preveu la participació de 150 especialistes d’arreu del món.

Les sessions giraran entorn de quatre ponències: L’espectacle. Iconografia de les competicions circenses; El món del circ. La documentació epigràfica; Arquitectura dels circs i El circ de Tàrraco. Cadascuna comptarà amb un ponent-relator de prestigi internacional que coordinarà les comunicacions i les relacionarà per generar sinèrgies i discussions.

D'entre totes les persones que han intervingut durant la presentació del congrès, el catedràtic i professor d’Arqueologia de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, ha recordat les característiques úniques del circ de Tàrraco, integrat dins la ciutat moderna, i ha avançat que al congrés s’explicaran les intervencions arqueològiques fetes a Tarragona per recuperar, investigar i museitzar la instal·lació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar