loader
menu

CIUTAT

ERC denuncia que l'Ajuntament no defensa prou els autònoms i les PIMES de la ciutat

El Circ Ciutat dijous, 25 de febrer de 2016

Empipat després que l'equip de govern de TGN tombés la seva moció en defensa dels autònoms i les PIMES, el grup municipal d'ERC ha denunciat la manca de voluntat política del nou tripartit tarragoní per pal·liar la dramàtica situació que afecta petits empresaris i autònoms de la ciutat.

Grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de TGN. Foto: ERC

La moció no va prosperar perquè l’equip de govern en bloc (PSC-PP-Unió) hi va votar en contra. Van exposar uns arguments que, en opinió dels republicans, i un cop revisada la documentació pertinent, asseguren que no són certs.

"Pau Pérez va assegurar que el que demanava la nostra moció ja s’estava fent a l’Ajuntament i per això hi votaven en contra, i aquest argument és rotundament fals. Els plecs de condicions administratives contemplen la possibilitat de sol·licitar els comprovants de pagament i la possibilitat de sancionar les empreses incomplidores. En cap cas s’estableix l’obligatorietat per part del consistori de fer aquesta demanda ni l’obligatorietat de les adjudicatàries de certificar-ho. Tampoc es preveu excloure automàticament de futurs concursos les empreses moroses amb les pimes subcontractades’, lamenta el portaveu, Pau Ricomà.

El passat divendres 19 de febrer ERC portava al plenari una moció per impulsar un pacte de ciutat per lluitar contra la morositat que pateixen autònoms i petites i mitjanes empreses (PIMES) subcontractades per grans empreses que treballen per l’Ajuntament. Per fer-ho, el text proposava introduir un plec de clàusules administratives en els concursos públics del consistori que obliguin a les empreses adjudicatàries a presentar els justificants de pagament a les empreses subcontractades que acreditin que s’estan complint els terminis legals. La mateixa moció proposava excloure dels concursos públics aquelles empreses que no compleixin els terminis de pagament establerts dins el marc legal vigent.

Per als republicans, "l’economia local és la que genera oportunitats per la gent de Tarragona i des de l’Ajuntament s’ha de vetllar per a garantir què, com a mínim, els treballs que es realitzen fruit de concursos públics es paguin dins els terminis pertinents".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar