loader
menu

CIUTAT

Perilla l'equipament més important dels Jocs Mediterranis

El Circ Ciutat dijous, 25 de febrer de 2016

L’execució del Palau d’Esports Tarragona 2017 dins dels terminis previstos penja d’un fil, després que alguns mitjans han publicat que la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Dragados, Garcia Riera i Rubau, ha fet un pas enrere i n’ha refusat la construcció. S’obre ara un període de 30 dies durant els quals la UTE que va quedar en segona posició al concurs d’adjudicació, formada per Calaf, Sau i Copisa, decidirà si es fa càrrec de l’obra.

Foto: Ajuntament de Tarragona

El portaveu del grup municiapl de CiU, Albert Abelló, expressa la seva preocupació sobre els terminis d'execució. foto: CiU

Les reaccions no s’han fet esperar i el grup municipal de CiU ja ha expressat a través del seu portaveu, Albert Abelló, les “preocupants” incògnites que genera el contratemps. El grup opina que és probable que “la infraestructura de referència d’aquest esdeveniment” no estigui a punt per acollir la cita esportiva que, recordem, ha d’arrencar d'aquí a 15 mesos, el mes de juny del 2017.

El portaveu ha recordat que des de CiU “tot i advertir dels nostres dubtes, sempre hem donat suport als Jocs Mediterranis 2017 i ho hem fet per responsabilitat i per no donar l’esquena a la ciutat”. Abelló, però considera que “la ciutat està sent víctima d’una escandalosa mala gestió per part de l’equip de govern socialista” i apunta que “fa gairebé cinc anys que l’assemblea del comitè general dels Jocs Mediterranis va atorgar a Tarragona l'organització de l’esdeveniment, hi ha hagut temps més que suficient per poder fer les coses bé”, ha conclòs. “Si fins ara la situació ja era realment complexa, amb aquest retard considerem que és gairebé impossible que les obres puguin estar enllestides per quan s’iniciïn els Jocs 2017”, ha afirmat el portaveu convergent, que ha apuntat que “hi haurà un abans i un després d’aquest fet”.

“Malament i tard”

També ha fet pública la seva preocupació el grup municipal d’ERC-MES-MDC. El seu portaveu, Pau Ricomà, ha assenyalat la incertesa que genera el fet que “empreses tant consolidades com Dragados” consideren que es tracta d’una obra “econòmicament inviable”. El republicans, crítics amb l’execució del projecte, afirmen que tant l’alcalde com el conseller responsable, Javier Villamayor, han demostrat una “incapacitat de gestió manifesta”.

Pau Ricomà afegeix que “crèiem que la part d’inversions estava solucionada, malgrat el poc compromís de l’Estat, i que s’haurien d’acabar fent uns Jocs extremadament senzills, però que en definitiva no tindríem més ensurts amb les inversions. Malauradament veiem que no és així, els problemes estan en tots els fronts perquè els responsables estan fent les coses malament i tard”.

D’altra banda, insisteixen que els recursos humans i econòmics que s’estan destinant als Jocs resten oportunitats a les persones i competitivitat a la ciutat. “Tarragona està paralitzada davant una manca de veritable suport a l’economia local, la cultura o l’esport base o el manteniment correcte dels espais públics”, conclou.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar