loader
menu

CIUTAT

TGN redueix els delictes un 15% en els darrers 5 anys

El Circ Ciutat dijous, 25 de febrer de 2016

En els darrers 5 anys s’ha produït un descens acumulat del 15,47% dels fets delictius a la ciutat i es confirma que la ciutadania manté una percepció bona de la seguretat en general. Així ho ha fet públic la Junta Local de Seguretat que s’ha reunit per fer balanç de la seguretat ciutadana durant el 2015.

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el conseller Jordi Jané durant la signatura del Llibre d'Honor. foto: Mauri

Junta Local de Seguretat. foto: Mauri

La tendència general de les xifres és a la baixa i, de fet, Tarragona es manté per sota del conjunt de Catalunya on s’ha produït una pujada del 10%. Tot i aquestes dades positives, també hi ha alguns delictes com els robatoris amb força a habitatges que s’ha incrementat un 5%. Els delictes més rellevants són els furts (38,4% del total), danys (9,9%), robatoris amb força interior de vehicle (8,4%) i estafes (7%). Els delictes de robatori amb violència i/o intimidació representen del 0,1% a 0,7%.

Altres fets que presenten unes xifres creixents són els delictes contra la salut públic que han registrat una pujada del 73%,53 atribuïda a una major tasca dels cossos de seguretat per detectar-los i actuar en conseqüència. Pel que fa als robatoris amb força, s’ha produït un increment del 6,4%, tot i que d’aquests s’observa una tendència a la baixa dels robatoris a empreses. En concret, s’ha rebaixat un 22,5%. Els robatoris amb violència i/o intimidació han baixat un 8,8%. Els que més han experimentat aquest descens són els que s’han produït en espais públics. De 268 han passat a 185.

Respecte els delictes de violència domèstica o de gènere destaca una reducció del 5% en violència domèstica. No obstant això, els delictes de violència de gènere han crescut un 12,1%. En total s’han produït 1.350 intervencions, amb 87 Diligències Judicials (increment del 7,41%), 565 Seguiments a Víctimes (increment del 38.82%) i 611 serveis d’atenció per diferents motius (accidents, gent grans, menors, consultes i assessorament, etc.).

“Uns Jocs segurs”

La trobada amb els diferents cossos de seguretat ha estat presidida per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha servit per fixar les principals línies de treball pel 2016, així com per presentar el Pla Director de Seguretat pels Jocs Mediterranis. En aquest sentit, el conseller Jané ha remarcat que “no escatimarem esforços per donar les màximes garanties de seguretat” i ha apuntat que volen “fer de l’edifici del 112 la clau de la coordinació de seguretat d’aquest esdeveniment. Alcalde i Conseller han coincidit en assenyalar que “seran uns Jocs segurs”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar