loader
menu

CIUTAT

TGN descarta la vídeovigilància a l'àrea de Llevant

Guillem Roqué Ciutat divendres, 26 de febrer de 2016

El consistori tarragoní tanca la porta a la col·locació de més dispositius de videovigilància a la ciutat malgrat que a principis d’any, el segon tinent, Pau Pérez, havia apuntat en declaracions als mitjans que era una opció que es podia plantejar gràcies a la partida alliberada per la licitació de les càmeres de la Part Baixa per una xifra inferior a la pressupostada.

A l'estiu sí es col·locarà el sistema de video vigilància a la Part Baixa

L’empresa del Prat de Llobregat Etra Bonal va ser l’adjudicatària de la instal·lació de les càmeres amb un projecte per un valor de 110.000 euros, una quantitat que rebaixava a la meitat el pressupost que, en principi, l’Ajuntament tenia previst destinar en la intervenció. Tot i que en un primer moment es va insinuar que els diners restats de la licitació podrien destinar-se a ampliar la intervenció a d’altres barris, l’opció, per ara, queda descartada.

L'entorn del Palau de Congressos és una de les zones on s'hi instal·laran les càmeres de vigilància. foto: circdetarragona.com

La comissaria de la Guàrdia Urbana serà des d'on es centralitzarà el servei de vigilància de les imatges enregistrades. foto: FAV Llevant

Una imatge d'una zona de Boscos. Foto: circdetarragona.com

L’anunci esvaeix les esperances dels veïns de Llevant que durant els darrers anys han reivindicat la instal·lació d’aquests dispositius de vigilància per controlar els accessos als barris. “És fàcil vigilar els accessos a les urbanitzacions perquè les entrades i sortides estan molt limitades”, apuntava la presidenta de la Federació de Veïns de Llevant, Gemma Fusté, qui assegura que la idea compta amb un suport molt ampli entre el veïnat.

Una reivindicació històrica del barri del Port

La col·locació de càmeres a la Part Baixa, és una qüestió que porta 8 anys sobre la taula, però si compleix el calendari previst, abans de l’estiu s’instal·laran 24 càmeres de seguretat que ajudaran a combatre l’incivisme i milloraran la seguretat ciutadana. En aquests moments l’empresa Etra Bonal ha iniciat les tasques de cablejat prèvies a la instal·lació de les càmeres que, previsiblement, s’instal·laran el mes vinent.

Els dispositius estaran localitzats principalment a l’entorn de la Plaça dels Carros i en les immediacions del Palau Firal i de Congressos. Els carrers Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira, també comptaran amb algun dels dispositius de vigilància que es desplegaran amb especial cura de no afectar la intimitat dels veïns.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar