loader
menu

CIUTAT

Aplicades 75 sancions per deixar la brossa on no toca

El Circ Ciutat dilluns, 29 de febrer de 2016

La campanya informativa i sancionadora impulsada per Neteja Pública i la Guàrdia Urbana duta a terme durant el 2015 va concloure amb l’aplicació de 75 sancions i amb un total de 165 avisos. La infracció que ha comportat la gran majoria de les multes ha estat l’abandonament de bosses de brossa o cartrons fora dels contenidors. La xifra de sancionat durant aquest darrer any augmenta sensiblement respecte els dos anys anteriors, quan es va assolir un mínim de 66 multes.

Els residus abandonats fora dels contenidors representen la major part de les multes

L’objectiu de la campanya és reduir els actes incívics relacionats amb la neteja viària, recollida de residus i salubritat pública, com ara els residus deixats fora dels contenidors o el mobles deixats a qualsevol punt de la ciutat fora del servei de recollida programat.

Capses de cartró fora dels contenidors. foto: circdectarragona.com

Del total de sancions imposades, 67 han estat per deixar bosses de brossa o cartrons fora dels contenidors, 2 per abandonar-les a la via pública, 2 més per haver-les deixat dins una paperera a la via pública, 2 per abocaments de runa a la llera del Riu Francolí, i 1 darrera per deixar restes de poda fora els contenidors. L’aplicació de les multes és el resultat de més de mig miler de bosses i residus trobats fora dels llocs habilitats i que s’han examinat.

Per zones de la ciutat, les sancions s’han aplicat 35 al centre, 16 a la Part Alta, 8 a Torreforta, 6 a Sant Pere i Sant Pau, 2 Serrallo, 2 Polígon Francolí i 1 als barris de Campclar, Sant Ramon, Sant Salvador, Boscos de Tarragona, l’Albada i Part Baixa.

A més de la campanya de control, durant aquest darrer any s’han realitzat campanyes informatives a comerços i la ciutadania a peu de contenidors. En total, 16.843 persones i 2.046 responsables de comerços han rebut la informació individualitzada sobre la gestió dels residus, horaris i condicions del servei de deixalleria i recollida de mobles i com fer la recollida selectiva.

Des de l’inici de la primera campanya, l’agost de 2012, fins al desembre de 2013, la quantitat de residus incontrolats a la Part Alta va passar de 2.000 kg/diaris a 300 kg/diaris i a la resta de la ciutat de 10.000 a 6.000. Aquest 2015, les dades es mantenen similars, per això la consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez explica que “tot i la tasca continuada i coordinada del departament de Neteja i la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana, no aconseguim que es redueixin la quantitat de residus incontrolats” i ha assegurat “no desistirem i continuarem dedicant esforços per mantenir i garantir una ciutat neta, però també faig una crida a la col·laboració ciutadana, tenir una ciutat neta és cosa de tots”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar