loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN aplana el camí perquè arribin vaixells militars

Sergi Casado Ciutat divendres, 15 de març de 2013

D'entre la desena de mocions que s'han debatut al #plenari de Tarragona, sens dubte, la que havia aixecat més expectació mediàtica era la que presentava el grup municipal d'@ICV-EUiA per demanar que la ciutat no aculli vaixells militars al Port. La notícia va transcendir fa alguns dies i la majoria dels partits amb representació al consistori ja havia fet públic el seu posicionament, tot i que calia refrendar-ho de manera pública en un ple. Com era de preveure, al final, la impulsora de la moció, la regidora ecosocialista, @Arga Sentís, s'ha quedat sola en el seu argumentari.

Un moment del ple. /circdetarragona.com

Això, sí, tal com va fer el grup de @CiU en la darrera sessió a l'hora de presentar la moció pel sobiranisme, la portaveu d'ICV ha demanat que el vot fos nominal i no secret, un dret legítim, però que, de vegades, sempre genera un cert malestar entre els edils perquè han de fer públic el seu posicionament sobre un fet sensible i que té molta repercussió ciutadana. En aquest cas, la possible presència de vaixells de la flota nord-americana al Port de Tarragona, tal com va passar ara fa deu anys.

La moció no ha prosperat perquè només hi ha votat a favor el grup impulsor, que compta amb un sol regidor. L'equip de govern (@PSC), a través de la portaveu @Begoña Floria, volia introduir algunes esmenes, tot al·legant que, en matèria d'antimilitarisme "es pot entrar en demagògia fàcilment", però l'ecosocialista s'ha tancat en banda. El resultat ha estat que els regidors del grup de @Ballesteros, absent perquè es troba a l'estranger, han optat tots i cadascun per l'abstenció. La resta dels edils de l'oposició (n'eren 13) han pronunciat un NO clar i rotund cada cop que el secretari els ha interpel·lat.

La interpretació és que el consistori, oficialment, veu amb bons ulls que el @Port de Tarragona torni a ser parada per als vaixells militars de la flota nord-americana. Sentís s'ha preguntat quin és el benefici real d'aquesta operació, tot recordant que, al marge que els bars i restaurants faran caixa, "quan va venir el portaavions JFK els autobusos de prostitutes feien cua per arribar a la ciutat". També ha atacat els grups del PSC i CiU, als que ha acusat de canviar el seu parer respecte de fa deu anys.

Per la seva banda, @Fede Adan (CiU) ha justificat el sí de la seva formació tot explicant que "segur que tots estem per la pau, però s'ha de tenir en compte que el marc jurídic internacional ha canviat i, a dia d'avui, no hi ha cap vaixell de la flota nord-americana que intervingui en un conflicte armat. A més, formem part de l'OTAN, ens agradi o no". També ha recordat que "els mariners americans van deixar 500 milions de pessetes quan van venir a la ciutat". Alejandro Fernández (@PP) ha carregat contra la portaveu ecosocialista, assegurant que "els fets i la realitat sempre acaben fent contradir els demagogs lacrimògens".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar