loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Dixieland s'internacionalitza i s'enriqueix amb l'aportació mediterrània

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 01 de març de 2016

Bandes vingudes de França, Itàlia, Regne Unit, Àustria, Alemanya i, per descomptat, de casa nostra protagonitzaran la 22a edició del Festival Internacional Dixieland de Tarragona. La mostra musical es celebrarà entre el 16 i el 20 de març i es fixarà especialment en el jazz i les músiques que a començaments del segle XX es van desenvolupar a Europa, però que, posteriorment, es van exportar a l’altra banda de l’oceà i van acabar per influir els ritmes nord-americans.

Acte de presentació de la 22a edició del Festival Internacional Dixieland Tarragona. foto: Guillem Roqué

Acte de presentació de la 22a edició del Festival Internacional Dixieland Tarragona. foto: Guillem Roqué

Acte de presentació de la 22a edició del Festival Internacional Dixieland Tarragona. foto: Guillem Roqué

El vitalisme del jazz manouche, el cabaret berlinès o el so a mig camí entre el swing i la cançó napolitana marca de Renato Carosone estarà presents en aquesta edició que reivindica la sonoritat mediterrània com a marca estretament vinculada amb la ciutat de Tarragona. El Quintette du Hot Club de France, Tributo a Grappelli, Mélimontant Swing o Carosones seran alguns dels grups encarregats d’evocar-nos aquesta sonoritat europea que va saltar fronteres.

Tal i com ha destacat el director artístic del festival, Kike Colmenar, al Dixieland s’hi presentaran 5 discs, entre els que ha destacat l’obra de la TGN Big Band. En el capítol de novetats, també ha posat en el focus en l’estrena de 2 produccions concebudes exclusivament per l’ocasió. D’una banda, la cantant berlinesa Juliane Heinemann estrenarà coproducció amb el festival, fent un extens viatge per l’obra del reputat compositor alemany Kurt Weill, i de l’altra, Potato Head Jazz Band, un dels grups més reputats a nivell europeu, que presentarà el seu nou espectacle acompanyats de la ballarina Ksenia Parkhatskaya.

Durant els 5 dies que durarà el festival, tindran lloc més d’un centenar d’actes on hi predominarà la música, però on també hi haurà espai per altres expressions artístiques com el ball, el cinema, la gastronomia, exposicions i, també, algunes activitats infantils.

Pel que fa a la participació de bandes tarragonines, durant l’acte de presentació s’ha destacat la bona salut que gaudeix el gènere musical a la ciutat ja que “s’han rebut 40 propostes de participació de les que, finalment, se n’han acceptat 17. Grups joves nascuts a les faldilles del festival i que constaten el talent de la ciutat, un talent que cal exportar amb el segell tarragoní” tal i com ha apuntat el nou regidor de cultura, Josep Maria Prats, qui també ha volgut senyalar que el Dixieland és un “festival consolidat, de marca Tarragona” que constitueix “el pal de paller de la cultura que volem vertebrar”.

Tarragona, referent de la cultura mediterrània

El regidor d’Unió ha avançat en l’acte de presentació que properament faran pública l’aposta estratègica que estan desenvolupant per situar Tarragona al mapa dels referents culturals. D’aquesta aposta només n’ha avançat que subratllarà la mediterraneïtat de Tarragona i que “exportarà la llum, la capitalitat, aprofitant un grapat de sinèrgies, la pau, i l’intercanvi cultural”. De cara a la propera edició, Prats també ha avançat que s’estan explorant vies de col·laboració amb el Festival de Jazz de Terrassa, un altre dels grans esdeveniments del gènere a Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar