loader
menu

CIUTAT

El Port de Tarragona preveu créixer un 4% durant el 2016

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 01 de març de 2016

L’Autoritat Portuària de Tarragona s’ha marcat com a objectiu anual assolir les 34,5 milions de tones, un augment “ambiciós” del volum de tràfic que els acostaria una mica més a les xifres de negoci prèvies a la crisi i que confirmaria la tendència a l’alça constatada durant el 2015. Per assolir aquest propòsit, aposten per la diversificació i la projecció internacional, unes estratègies de futur que ajudarien a compensar la davallada que han patit en els darrers anys algunes matèries com el ciment. Aprofundir en els productes petrolífers, mantenir els lideratge pel que fa als productes agroalimentaris i buscar el lideratge en noves tipologies de tràfics per substituir els perduts són les peces clau per complir la previsió positiva .

El director general de l'ATP, Ramon I. Garcia, i el seu president, Josep Andreu, han estat els encarregats de presentar les dades. foto: Guillem Roqué

Projectes de futur que contempla l'ATP pels propers anys. foto: Guillem Roqué

Un dels aspectes que requeriran més treball serà l’arribada de contenidors, ja que la xifra rebuda durant el 2015 va ser inferior que l’exercici anterior. El motiu de la davallada s’atribueix a causes externes com ha estat la reestructuració de les escales de transport marítim. En aquest sector, el Port es marca com objectiu assolir els 170.000 contenidors.

2015 convida a l’optimisme

Durant el darrer any, gràcies a les xifres obtingudes el Port de Tarragona es va convertir el 4rt port de l’Estat espanyol. Aquest positiu reconeixement arriba després que el tràfic que assumeix augmentés un 3,9% respecte l’any anterior i que es superi l’objectiu marcat per l’exercici que era anar més enllà dels 33 milions de tones. Tal i com ha assenyalat el president de l’APT, “malgrat ser un port importador”, Tarragona ha aconseguit augmentar el volum d’exportacions un 17,71%, i les importacions 1,66%. Aquest creixement genera un import net de la xifra de negoci de 52,4 milions d’euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar