loader
menu

CIUTAT

La urbanització de l'Anella Mediterrània començarà en dues setmanes

El Circ Ciutat dimecres, 02 de març de 2016

El Ple municipal ha aprovat el projecte bàsic de la urbanització de l'Anella Mediterrània, una de les obres més importants que s’han d’enllestir de cara els Jocs Mediterranis de l'estiu de l'any que ve. Aquest pas dona llum verda a unes feines que arrencaran a finals del mes de març, un cop hagi superat el termini de 15 dies d’exposició pública per presentar al·legacions, i que es preveu que s'allarguin durant 13 mesos.

Plànol de l'Anella Mediterrània dels Jocs situada a Campclar. foto: Ajuntament de Tarragona

El projecte aprovat defineix les obres necessàries a realitzar en la zona que delimita al nord amb el sector PP-10, a l’est amb el carrer del Riu Siurana, al sud amb l’avinguda del president Tarradellas i a l’oest amb el Camí de la Coma. En total, cobreix una superfície de 331.629 metres quadrats.

El projecte presenta dues modificacions de caràcter paisatgístic respecte al presentat inicialment. D’una banda, s’ha reubicat el llac que ara ocupa el buit deixat per l’estadi efímer, un equipament que, finalment, no es construirà. De l’altra, s’ha ampliat l’enjardinament a la totalitat de l’àrea de la parcel·la PP-10 que s’inclou dins de l’àmbit de l’Anella.

El Ple va aprovar-ho amb els 19 vots a favor del PSC, C’s, PP, CiU i UDC i amb els 6 en contra d’ERC i la CUP. El resultat positiu ja es contemplava quan l'empresa municipal d'Habitatge, Smhausa, va adjudicar el passat 8 d’octubre del 2015 la redacció del projecte executiu d’urbanització de l’Anella i la posterior execució d’obres a la UTE formada per Carbonell Figueras SA, Aquambiente i Acsa-Sorigué, per 9.227.650 milions d’euros, IVA inclòs.

El llac de Campclar

Un aspecte rellevant en el disseny de l’Anella Mediterrània és el tractament que es proposa a les aigües de pluja procedents de la urbanització del PP-10 i la incorporació de sistemes urbans de drenatge sostenible. Per donar solució a la gestió d’aquestes escorrenties es va ubicar dins l’Anella un llac de laminació que compleix funcions lúdiques i ornamentals del conjunt del nou parc de l’anella 2017. El llac de laminació situat a l’oest de la urbanització de l’Anella Mediterrània és, segurament, l’element més singular del parc i compleix una triple funció: reguladora, ecològica i paisatgística.

Tres projectes executius

El projecte bàsic d’urbanització es desplegarà en tres projectes executius. El projecte bàsic defineix les característiques generals funcionals, formals, constructives i econòmiques del projecte d’urbanització pre-jocs i post-jocs.

El primer projecte executiu defineix els treballs del moviment de terres i enderrocs per executar alineacions i rasants dels vials, a més de les xarxes de serveis sota rasant: clavegueram, subministres d’aigua, hidrants, xarxa elèctrica, xarxa de telecomunicacions, xarxa de gas, etc.

El segon projecte executiu inclourà el moviment de terres de la zona del llac i de la zona verda, paviments, enllumenat públic, llac, jardineria, mobiliari urbà i reg. Finalment, el tercer projecte executiu tindrà la informació necessària per realitzar els treballs post-jocs corresponents a jardineria, reg, enllumenat públic, etc.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar