loader
menu

CIUTAT

La passarel·la cap al Miracle i la remodelació del Passeig Marítim es faran de forma simultània

El Circ Ciutat dijous, 03 de març de 2016

Un dels projectes més emblemàtics que planeja abordar durant aquest any 2016 l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) és l’inici de les obres del pas elevat que connectarà el port i la ciutat passant per sobre de les vies del tren. Tal i com ha comunicat el President de l’APT, Josep Andreu, en aquests moments resten a l’espera de que l’Ajuntament els comuniqui si hi ha alguna al·legació a l’exposició pública i, tant bon punt disposin de la notificació pertinent i hagin introduït les modificacions convenients, publicaran la licitació en un termini màxim d’un mes.

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. APT

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. APT

Foto muntatge amb la futura passarel·la per damunt de la via del tren. APT

Tot i que en un principi estava previst construir el passatge en una primera fase i més tard, en una segona etapa, iniciar les feines de remodelació del passeig marítim, l’endarreriment de l’inici de les obres de la passarel·la farà que totes dues feines s’abordin de forma simultània.

“Es farà un passeig més actualitzat, mediterrani, tenint en compte l’arbrat i la il·luminació”, ha explicat el President de l’APT, qui també ha anunciat que el carril bici del KM.0 s’estendrà fins el final de la platja del Miracle.

Projectes amb solvència

L’APT té previst destinar 13,7 ME a projectes d’obres i infraestructures i 14,6 ME en actuacions de millores ferroviàries i logístiques entre les que s’hi inclou la compra dels terrenys per a realitzar-hi el Port Sec de la regió centre. A aquestes xifres s’hi sumen els valors de les millores fetes en protecció i seguretat, tecnologia informàtica, expropiacions i adquisicions i, entre totes, sumen una inversió pública total de 36 ME. La quantitat serà assumida per la liquiditat acumulada durant els darrers 2 anys.

A la inversió pública s’hi sumen enguany uns 18,5 ME i, si es contempla la inversió destinada a projectes en el trienni 2015-2017, s’arribarà a una xifra global aproximada de 46,56 ME d’inversió.

A banda de la passarel·la, els projectes de major envergadura que s’abordaran properament fan referència a l’àrea logística ZAL, el contradic Prats a la zona sud, la Intermodal de la Zona Centre i les millores del Moll de la Química. Altres inversions menors són la reforma de l’antic edifici de la policia portuària, l’adequació d’un nou edifici de l’Estiba, l’inici de la 2a i 3a fase de millora del KM.0, les obres de l’antic pòsit de pescadors i la rehabilitació de l’Antic edifici de l’APT que es preveu treure a concurs per ser llogat com a oficines.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar