loader
menu

CIUTAT

La conselleria de Serveis a la Persona disposarà d'11,5 milions per atendre necessitats socials

El Circ Ciutat dijous, 03 de març de 2016

El pressupost de l’àrea encapçalada per la regidora Ana Santos s’incrementa aquest 2016 un 3,6% respecte l’any passat i suma 11 milions i mig d’euros que es destinaran millorar la qualitat de vida i a pal·liar les mancances bàsiques dels qui més ho necessiten. Per complir aquesta missió, s’ha ampliat fins a 80.000 € la dotació del Fons Social d’Ematsa, així com els ajuts socials relatius a l'IBI en situació de transmissió de l'habitatge habitual per execució hipotecària o dació en pagament que comptaran amb una partida inicial de 20.000 €.

Consellera Ana Santors, responsable de l'àrea de Serveis a la persona. foto: Mauri

La consellera ha explicat que “la prioritat són les persones i per això les polítiques socials, juntament amb el foment de l’ocupació, la qualitat de l’ensenyament i la projecció de la ciutat són els eixos del govern municipal”.

Més de 700.000 € a ajudes socials per garantir alimentació i habitatge

Durant el darrer any, l’Ajuntament ha destinat un total de 719.174,29 € a garantir necessitats bàsiques com l’alimentació, l’habitatge i els subministraments bàsics, xifra que suposa un increment acumulat del 30% respecte al 2013. D’aquesta quantitat, gairebé 225.000 han servit per atendre necessitats d’urgència social com garantir l’alimentació, l’habitatge i el pagament dels subministraments elèctrics.

Una part important s’ha destinat a pal·liar l’anomenada pobresa energètica que, en els darrers dos anys, ha comptat amb partides de prop de 63.000 euros. Les ajudes destinades a la pobresa energètica, prop d’unes 600 anuals, es mantenen en xifres similars en els darrers dos anys, perquè la Generalitat ha impulsat el fons d’atenció solidària de subministraments bàsics que ha permès repartir el pes de les ajudes entre les dues administracions, Generalitat i Ajuntament.

A més a més de la Taula de la Pobres Energètica impulsada pels ajuntaments de Reus i Tarragona, la ciutat ha buscat pal·liar la problemàtica amb la signatura d’un conveni amb Ematsa que, des de 2013, permet disposar d’un fons social per pagar rebuts pendents de l’aigua a famílies amb un determinat nivell d’ingressos i garanteix que no es talli el subministrament per raons econòmiques. Durant el 2015, 286 famílies s’han beneficiat d’aquesta mesura, així com més d’un miler de famílies han rebut suport econòmic per fer front al pagament dels tributs municipals lligats a l’habitatge com l’IBI i la taxa de la brossa.

Per tal de garantir l’alimentació de les famílies i les persones en situació d’exclusió social, des del 2013, l’Ajuntament ha establert convenis amb entitats socials de la ciutat per a la posada en marxa de menjadors socials que suposen una aportació anual total de 169.000€. Des de l’IMSST, s’impulsa el programa per garantir l’alimentació infantil durant tot l’any. En període escolar, les ajudes municipals complementen les beques menjador que concedeix la Generalitat. Des del 2014, l’Ajuntament ha ampliat el programa per garantir l’alimentació també durant els períodes de vacances escolars, fet que ha suposat un augment del nombre de beneficiaris que ha passat de 540 al 2013 a 1.386 durant el 2015, que ha suposat una despesa de 168.952,56€.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar