loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN tanca el 2015 amb menys moviments de carbó que durant el 2014

El Circ Ciutat dilluns, 07 de març de 2016

El moviment de carbó va ser una de les poques activitats que no va experimentar un augment durant el 2015 al Port de Tarragona.

Foto: www.tarragonaport.com

Va passar dels 4,4 milions de tones el 2014 als 3 milions durant l'any passat, un descens considerable en una de les mercaderies que ajuda a donar volum a la infraestructura. Segons va publicar el digital tarragonaport.com, com a conseqüència d'aquest descens, el trànsit general de trens i camions de tot el Port tarragoní va quedar lleugerament afectat per aquesta minva.

Això és el que es pot deduir de les estadístiques amb que treballa l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i Adif. En base a aquests números, el volum en tones transportat per camions al Port tarragoní va ser de 7.117.000 tones el 2015 enfront de les 7.340.000 tones computades en 2014, segons dades de l'APT.

Fonts del sector van assenyalar a tarragonaport.com que és precisament el descens del moviment del carbó el que ha acabat afectant el volum de camions i trens. Les terminals que operen amb carbó al Port són les situades als molls Catalunya i Navarra. I els operadors són Euroports Ibèrica (descàrrega i emmagatzematge) i la societat García Munté (emmagatzematge i classificació).

A més del trànsit rodat de mercaderies, segons tarragonaport.com, el transport per via fèrria al Port va registrar també en general una baixada significativa en passar de les 1,4 milions de tones a 2.014-1,3 l'any passat. D'aquestes xifres, es visualitza la 'responsabilitat' del trànsit del carbó en aquest descens, ja que únicament per via ferroviària ha passat de les 788.000 tones registrades en 2014 a les 570.000 de 2015, segons dades que ha facilitat Adif a aquest mitjà.

Els operadors que utilitzen la terminal ferroviària són Renfe Operadora, Transfesa i Comsa. Altres tràfics que poden haver afectat especialment al moviment de camions han estat el de fruites i verdures, amb 161.000 tones el 2015 per les 214.000 de 2014 mogudes al Port. En tot cas, com apuntem, sembla que la menor sortida de carbó és el percentatge més significatiu en la reducció de trànsit rodat i ferri al port durant 2015.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar