loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'A Madrid no em maltracten pel fet de ser catalana'

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dilluns, 07 de març de 2016

La tercera sessió del cicle de conferències “Experiència de periodista” ha estat protagonitzada per la reportera de TV3 a Madrid, Yolanda López, qui ha compartit amb l’audiència les claus per abordar diferents fets noticiables. Durant la xerrada, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes amb el patrocini de Repsol, la periodista de Vilaseca ha desgranat i analitzat els registres que els professionals de la comunicació adopten per abordar una notícia i les múltiples possibilitats de tractament i enfoc que es poden fer sobre un mateix fet.

Yolanda López protagonista de la conferència de l'Experiència de Periodista. foto: Guillem Roqué

Yolanda López protagonista de la conferència de l'Experiència de Periodista. foto: Guillem Roqué

Yolanda López protagonista de la conferència de l'Experiència de Periodista. foto: Guillem Roqué

Per exemplificar la seva conferència, la reportera ha utilitzat algunes de les peces més representatives que ha fet durant la seva carrera i n’ha explicat el procés i la feina que s’hi amaga al darrere. Els atemptats terroristes de l’11 de març de Madrid o l’accident del vol d’Spanair a Barajas, són dos dels fets més destacables que ha tractat durant els darrers anys i li han servit de pretext per parlar de qüestions tan diverses com el tractament del dolor de les víctimes, la necessitat d’adoptar enfocs subtils respecte les informacions més delicades o el treball amb fonts diverses.

“Ho feia com podia en aquell moment i amb les eines que tenia”, ha comentat al analitzar les connexions en directe després de successos dramàtics com els atemptats o l’accident aeri de Madrid, “a vegades no tens informació i les comunicacions fallen. Quan això passa, l’únic que es fer és explicar el que veus”. Especialitzada en temes relacionats amb el terrorisme, ha fet una crida a abordar aquestes qüestions tan delicades “amb més equilibri i reflexió sense caure en l’alarmisme. Tot té una explicació i s’ha de tractar des de la calma”.

Com a professional d’un mitjà català a Madrid, ha tingut l’oportunitat d’aclarir que “amb educació, professional i sense abanderar cap causa, la gent et respon”, fent referència a un tractament esbiaixat arran del procés independentista. “Mai ningú m’ha tancat cap porta per ser una periodista de TV3. No em maltracten pel fet de ser catalana”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar