loader
menu

CIUTAT

Residus provinents del clavegueram embruten l'últim tram del Francolí

El Circ Ciutat dilluns, 07 de març de 2016

La presència de productes higiènics disseminats en diversos punts del curs del riu ha motivat les queixes dels veïns de la zona del parc del Francolí. Els residus, detectats fa un dies en el tram final del riu, es localitzen en el camí conegut com l’Itinerari saludable del Riu Francolí i provenen del clavegueram de la ciutat.

En els darrers anys, diverses entitats ambientalistes han denunciat episodis similars que acostumen a coincidir amb dies de fortes pluges que no poden ser absorbides pel sistema de recollida d’aigües pluvials. Les mateixes entitats han assenyalat en diverses ocasions que la font del problema és la no separació de les clavegueres pluvials i les d’aigües negres, que implica que totes les aigües van a parar al mateix lloc. En cas de saturació de la xarxa de recollida, l’aigua sobrant va a parar al riu Francolí.

Segons expliquen veïns i usuaris de la zona, alguns d’aquests residus haurien arribat inclús a dins el riu. El grup municipal d’ERC-MES-MDC ja ha reaccionat i ha “instat al consistori a actuar per enretirar les restes d’aquest abocament”. Els republicans han apuntat que els residus haurien aparegut com a conseqüència de les pluges de fa deu dies i recorden que no és el primer cop que es produeixen abocaments d’aquest tipus.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar