loader
menu

CIUTAT

TGN també commemora el Dia Internacional de les Dones

El Circ Ciutat dimarts, 08 de març de 2016

L’entrega de premis del concurs literari Relats de Dones, tot just abans de la lectura del Manifest, ha estat el primer dels actes que han tingut lloc avui per celebrar el 8 de març. La programació d’actes sostinguts per les entitats de la ciutat s’allargaran amb una oferta molt variada fins el proper dia 17.

Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones. foto: Mauri

Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones. foto: Mauri

Lliurament dels guardons del 16è concurs Relats de Dones. foto: Mauri

El relat “Una nit, una dona” de Cinta Pons Domingo ha estat guardonat amb el primer premi del 16è Concurs Literari “Relats de Dones” que ha tingut lloc al Saló de Plens. El segon premi se l’ha endut Núria Ricomà Muntané amb “Compàs de la vida” i el tercer, Yolanda Gil Jaca amb “No t’oblidis de regar les plantes”. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 34 relats.

A continuació s’ha realitzat la lectura del Manifest a càrrec de les sindicalistes Mar Vázquez, representant de UGT, i Helena Pons, de CCOO. Vázquez ha cridat a prioritzar el dret de les dones a la participació social i política i ha tingut paraules de record per aquelles figures, reconegudes i anònimes, que han treballat per la construcció d’una societat més igualitària. La representat d’UGT també ha assenyalat que, tot i estar encara lluny de la paritat, la presència de les dones en la política catalana creix cada legislatura. Per la seva banda, Helena Pons ha incidit en la importància de la dona en el teixit associatiu català com a subjectes actives i fonamentals en els moviments socials i cívics.

La jornada continua a les sis de la tarda amb el lliurament, a la sala de plens del consistori, dels punts de llibre “Tarragonines”, que en aquesta ocasió es dediquen a Olga Xirinacs, Mercè Anglès, Lola Paniagua i Dolores Reyes. Les quatre escollides han estat les més valorades pel Consell Municipal de Dones de Tarragona que han rebut les propostes ciutadanes per distingir dones tarragonines que han destacat en algun aspecte de la seva trajectòria.

La commemoració s’allargarà fins la propera setmana

Amb motiu del Dia de la Dona el Palau Municipal s’il·luminarà de color lila fins al dia 13 de març. Els actes commemoratius s’allargaran fins al 17 de març amb activitats com taller de lletres, cinema col·loqui i exposicions. Durant tot el mes de març, es realitzarà una marató fotogràfica sota el lema “Objectiu Dona”, una iniciativa dinamitzada per alumnes de l’Institut Vidal i Barraquer que retrataran dones i situacions d’igualtat per tota la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar