loader
menu

CIUTAT

La brutícia en el darrer tram del Francolí, un fet habitual

El Circ Ciutat dimarts, 08 de març de 2016

Arran de la denúncia feta pública aquest dilluns pel grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona sobre el vessament d’aigües fecals al Francolí, els tècnics ambientals de Mare Terra Fundació Mediterrània han fet aquest dimarts una inspecció in situ de la zona per tal d’avaluar la situació. I el que s’han trobat no ha estat cap sorpresa, ja que són els mateixos problemes que la fundació ha denunciat de manera continuada durant molt de temps.

La Fundació Mediterrània recorda que fa temps que ho denuncia, i que la neteja és responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua

Efectivament, un dels col·lectors desemboca en l’Itinerari saludable del riu Francolí, que és el més transitat pels ciutadans. Aquest espai presenta sovint problemes de brutícia (bàsicament objectes d’higiene personal), principalment en episodis de pluja. Això és el que ha succeït en els darrers dies, quan una gran quantitat de residus s’han acumulat en aquesta àrea d’ús públic. Així mateix, existeix un segon col·lector que dóna directament al riu, i els tècnics han constatat que presenta un cúmul de residus que no han estat retirats adequadament i han creat una capa de mig metre d’alçada. Totes dues qüestions no són noves, sinó problemes persistents que ja han estat denunciats per Mediterrània. Aquestes mancances de manteniment no han estat solucionades, suposadament per la manca de pressupost de l’administració responsable, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Fotos: Fundació Mediterrània

Fotos: Fundació Mediterrània.

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha recordat que “l’any passat ja hi va haver una problemàtica similar i la vàrem denunciar, però mai s’han posat les bases per trobar solucions definitives”. Davant d’aquest escenari, Juárez creu que “nosaltres com a entitat el que podem fer és denunciar la situació fins que ens facin cas. Per això, tornarem a demanar a l’ACA que netegi la brutícia que s’ha acumulat, i també informarem a l’Ajuntament de Tarragona, que no és el responsable directe de la situació però ha de tenir cura del que passa en aquesta zona”.

El president de Mediterrània afirma que “no ens importa com ho solucionin, però exigim que sigui aviat. Sempre estem parlant que ha arribat l’hora de posar en valor el Francolí, però després no es concreten accions i tot queda en una declaració de bones intencions”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar