loader
menu

CIUTAT

Setmana clau per al gran Palau d'Esports del 2017

El Circ Ciutat dimarts, 08 de març de 2016

A quinze mesos dels Jocs Mediterranis, l'equipament que ha de ser la joia de l'Anella Mediterrània encara no té qui el construeixi. Després de la renúncia de la primera UTE adjudicatària, les bases del procés de licitació indicaven, entre d'altres clàusules, que el següent pas era contactar amb l'empresa que havia quedat en segona posició. En aquest cas, la UTE formada per Calaf, Sau i Copisa, per tal de veure si s'avindrien a aixecar el gran pavelló.

Imatge dels treballs de moviments de terres als terrenys on s'ha de construir l'Anella Mediterrània. Foto: circdetarragona.com

Segons ha explicat en l'espai La Tertúlia de Tarragona Ràdio el regidor de Territori, Josep Maria Milà, aquesta Unió Temporal d'Empreses estaria disposada a acceptar el repte i construiria el Palau d’Esports dels Jocs Mediterranis, que es preveu que estigui operatiu pel maig de l'any que ve; dos mesos abans que comencin els Jocs. "La notícia que tinc jo és que estan interessats, però qui ho ha de confirmar és la Generalitat", ha assegurat Milà al Circ.

La proposta econòmica de la UTE que va quedar segona en el procés de licitació és "lleugerament més alta, però hi havia molts més paràmetres perquè hi havia concurs i també subhasta", ha insistit el responsable d'Urbanisme. L'obra, finançada per la Generalitat, comptava amb un pressupost inicial de 12,5 milions d'euros.

Assumint per complet que el pitjor enemic és el temps (l'obra hauria d'haver començat el mes passat), Milà confia que els terminis es compleixin: "El compromís és que al maig de l'any que ve l'obra ja estigui, però això ho gestiona la Generalitat", ha puntualitzat Milà.

Aquest dimecres 9 de març ja es podria confirmar la decisió de la UTE en el marc de la reunió mensual de coordinació entre tècnics de l'Ajuntament i la Generalitat sobre els Jocs del 2017.

Un gran pavelló per a 5.000 espectadors

A part del Palau d'Esports, el projecte d'ordenació de l'anella esportiva també preveu un estadi efímer, una piscina descoberta i la mateixa urbanització de tot el conjunt. L'equipament principal tindrà capacitat per a 5.000 espectadors. La configuració del pavelló s'ha de realitzar de manera que posteriorment i pel seu funcionament diari pugui enquibir tres pistes de futbol sala i una de bàsquet.

L'edifici tindrà dos accessos: un a peu pla, des de l'avinguda principal de la zona esportiva, i l'altre des d'una gran esplanada amb un llac que també es crearà a la zona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar