loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els actes d'homenatge a Olga Xirinacs marquen la programació de La Casa de les Lletres

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 09 de març de 2016

La figura de l’escriptora tarragonina, que enguany compleix 80 anys, serà l’eix que articularà la nit dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona que es celebrarà el dissabte 7 de maig al Teatre Metropol. Aquest serà un dels actes que reconeixeran el treball d’Olga Xirinacs, però no serà l’únic tal i com s’ha avançat en l’acte de presentació de la programació de la Primavera Literària de La Casa de les Lletres.

L'escriptora ha estat present en la presentació de la programació de La Casa de les Lletres. foto: Mauri

Presentació del programa de La Casa de les Lletres. foto: Mauri

Un seguit d’entitats i organismes de la ciutat han ideat un ampli ventall d’actuacions pels propers 4 mesos, amb l’objectiu que els nens i nenes de la ciutat coneguin de primera mà l’obra d’aquesta autora tarragonina. Biblioteques públiques i centres educatius s’han implicat especialment per treballar en aquesta línia.

Properament, Xirinacs tindrà un retrat a l’Ajuntament, primer a la rotonda, per passar a formar part més tard, junt amb el de Montserrat Abelló, al Saló dels Tarragonins Il·lustres.

Programació de primavera

La trentena d’activitats literàries presentades per La Casa de les Lletres es celebraran de març a juny. Més de 20 entitats que hi col·laboren, a més d’un bon nombre de centres educatius que també estan implicats en la programació. Hi ha conferències, lectures poètiques, lectures dramatitzades, exposicions, presentacions de llibres, rutes literàries, activitats formatives i concursos.

La Casa de les Lletres sempre aprofita les commemoracions literàries per relacionar-les amb els seus objectius. En aquesta ocasió, a part dels actes al voltant d’Olga Xirinacs, hi haurà també un recordatori especial del poeta Joan Antònio i Guàrdias (Tarragona, 1890-1967).

Juntament a tots aquests actes, mereix ser destacada la Recepció de St. Jordi, que enguany tindrà lloc el proper dia 20 d’abril, a la casa de les Lletres, i que tindrà com, a escriptor convidat el novel·lista Jordi Tiñena, i la continuïtat del cicle Zona Drama, de lectures dramatitzades, que en aquesta ocasió donarà la paraula al tarragoní Sergi Xirinacs i al reusenc Francesc Cerro.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar