loader
menu

CIUTAT

L''Optimana' fa la major descàrrega de tones de pasta de paper al Port de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 09 de març de 2016

Procedent de Brasil, el vaixell ‘Optimana’ va atracar la setmana passada al moll de Cantàbria, a les instal·lacions d’Euroports Iberica TPS, on va descarregar 18.450 tones de pasta de paper. Amb aquesta operativa, l’’Optimana’ es converteix en el vaixell de pasta de paper de més tonatge que atraca al Port de Tarragona. Durant aquest cap de setmana, l’empresa estibadora Euroports Iberica TPS, SL que opera al Port de Tarragona ha estat duent a terme la descàrrega.

Una imatge de l'Optimana. Foto: Autoritat Portuària

L’’Optimana’ està consignat al Port de Tarragona també per Euroports Iberica TPS, SL. Va ser construït l’any 2003 i navega sota bandera de Singapur, compta amb una calat màxim de 12,32 metres; una eslora de 199 metres; i una màniga de 32,26 metres.

Euroports Iberica TPS treballa per a consolidar el Port de Tarragona com un hub de pasta de paper

La companyia Euroports TPS Ibérica forma part de la multinacional Euroports, un dels principals operadors portuaris d’Europa, amb més de 46 milions de tones manipulades anualment. Euroports segueix impulsant el posicionament del Port de Tarragona com a port hub o centre de distribució de pasta de paper, com el Port ja ho és en tràfic petroquímic o agroalimentari.

El moviment d’aquest tipus de tràfic al Port de Tarragona no deixa de créixer. Segons les dades, al 2007 la infraestructura portuària va moure 62.890 tones de pasta de paper, i el passat 2015 la xifra va augmentar fins a gairebé 464.000 tones. La pasta de paper arriba al Port principalment des de Sud-Amèrica (que produeix gairebé el 80% d’aquesta matèria), i al Port de Tarragona s’emmagatzema aquesta mercaderia, que posteriorment es distribuïda als clients del territori via terrestre, o bé a altres ports mediterranis amb vaixell.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar