loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Herois de 1811 i Roger de Llúria es 'vestiran' amb l'estelada i la bandera espanyola

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimecres, 09 de març de 2016

La instal·lació artística “Banderes” ha rebut el vistiplau de l’equip de govern i es realitzarà de forma “excepcional i sempre que preservi la integritat del monument”. La performance, que s’emmarca dins el projecte Monuments d’El Teler de Llum, és un projecte d’Àlvar Calvet que pretén cobrir amb una tela de patchwork les escultures Els Herois de 1811 i Roger de Llúria. La tela que cobreix Els Herois revelarà una composició que mostrarà una bandera independentista i la de Roger de Llúria una espanyola. Serà una instal·lació efímera i s’enregistrarà en diversos formats per ser exposada al mes de setembre.

L'escultura als Herois de 1811. foto: Mario Modesto

“S’està analitzant com es farà tècnicament”, puntualitza la Consellera de Patrimoni Begoña Floría, que ja ha avançat que l’Àrea de Cultura ha contractat una empresa que realitzarà un avaluació de l’estat de les escultures i determinarà si convé restaurar-les. Molt probablement el bronze de Julio Antonio requerirà algun tipus de treball de manteniment.

La proposta artística de Calvet va alimentar el debat encetat per les concentracions que l’ANC i Societat Civil van realitzar a l’Amfiteatre romà. “Quin ús pensem a la ciutat que hem de fer dels espais patrimonials?”, planteja la Consellera, qui proposa l’obertura d’un procés deliberatiu per debatre la qüestió i elaborar un reglament de cara el 2017.

Impuls a la conservació

Begoña Floría també ha anunciat que durant aquest 2016 es donarà un impuls especial als projectes arqueològics i a la conservació del llegat històric. El proper dilluns arrencaran les excavacions al Circ romà, així com també ho faran properament els treballs als espais de la Plaça dels Sedassos. Tot i que l’Ajuntament no se’n encarrega directament, també observen de prop la restauració del Teatre romà, a càrrec de la Generalitat, i les excavacions del temple localitzat al claustre de la Catedral.

Preveuen que en qüestió de mesos es resolguin els problemes amb Incasòl per l’adjudicació de les obres de la muralla i s’ha començat a estudiar quines intervencions s’han de realitzar per tornar a posar en valor la Volta del Pallol. El retorn de la maqueta de Tàrraco o la creació d’un centre d’estudis d’August són algunes de les possibilitats que es sospesen per aquest espai.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar