loader
menu

CIUTAT

Veïns del Parc Francolí demanen una barrera acústica per acabar amb el maldecap de l'A-7

El Circ Ciutat divendres, 11 de març de 2016

Els veïns del Parc Francolí s’havien resignat a conviure amb el soroll del trànsit de l’A-7, però els darrers mesos la situació s’ha convertit en “insuportable” ja que ha desaparegut la barrera de canyes que esmorteïa parcialment el so dels vehicles. Per fer front a la problemàtica, reclamen la instal·lació permanent d’una barrera d’aïllament acústic al pas de l’autovia pel Parc Francolí.

Imatge de les zones afectades pel soroll de l'A-7 facilitada pels veïns.

Un tram de l'autovia A-7, al seu pas per Tarragona. foto: circdetarragona.com

Per donar força a la seva reivindicació, els veïns han iniciat una recollida de firmes on esgrimeixen que la contaminació acústica està afectat a la qualitat del repòs i del son. Segons les dades que aporten, el soroll afecta a unes 200 famílies, així com l’escola Tarragona, l’escola de Natura Francolí i els usuaris del parc fluvial. La situació s’ha agreujat en els darrers dos mesos quan, arran d’unes tasques de neteja, s’han eliminat les canyes que vorejaven l’autovia i que, fins ara, funcionaven a mode de barrera natural reduint el soroll.

El col·lectiu de veïns han decidit traslladar la seva queixa a la Direcció General de Qualitat i Evaluació Ambiental i Medi Natural, organisme que depèn del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. La seva intenció és aconseguir la instal·lació de la barrera i un canvi en els criteris d’avaluació de l’impacte sonor que recullen els “Mapes estratègics de soroll de la xarxa de carreteres de l’Estat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar