loader
menu

CIUTAT

La indústria química de TGN triplica el consum d'aigua reciclada

El Circ Ciutat divendres, 11 de març de 2016

El sector petroquímic tarragoní ha augmentat exponencialment el consum d’aigua regenerada des que va entrar en funcionament la planta gestionada per Aitasa. En els tres anys que fa que fa arrencar el projecte, el consum s’ha elevat fins als 3.457.179 m3, una xifra que multiplica per tres el volum d’aigua reutilitzada que es va utilitzar l’any 2013, primer any de funcionament complert. El consum d’aigua regenerada es consolida, en concret, a les torres de refrigeració dels processos industrials.

Planta de recuperació d'aigua d'Aitasa. foto: AEQT

Planta de recuperació d'aigua d'Aitasa. foto: AEQT

Dels 31.729.742m3 totals que van consumir les empreses de l’AEQT durant l’any passat, gairebé un 11% del total procedeix d’aquest projecte, que té en la sostenibilitat i el territori dos dels seus principals compromisos. L’aposta per la planta d’aigua regenerada va suposar, ja en el seu dia i a través del conveni signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua, un compromís per alliberar cabal de la indústria per a altres possibles usos que el territori pugui necessitar, la qual cosa fa que addicionalment es donin nous usos a les aigües dels EDAR de Tarragona i Vila-seca.

L’any vinent, a ple rendiment

El nou rècord en el consum d’aigua regenerada supera les previsions de creixement que tenia la pròpia indústria, tot i que la línia creixent és propera a l’esperada. Segons aquestes previsions, aquest consum anirà augmentant fins al 2017, quan està previst que s’assoleixi el 100% de la capacitat de la primera fase de la planta, que és de 6,8Hm3, l’equivalent al consum anual d’aigua d’ús domèstic en una ciutat com Tarragona.

A més de la consolidació i el creixement en l’ús d’aigua regenerada per part de la indústria petroquímica, es consolida també un altre ús amb major valor afegit d’aquest projecte: l’aigua desmineralitzada. Aquest tipus d’aigua, de molta puresa de qualitat, va tornar a arribar als 130.000m3 de consum durant l’any 2015.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar