loader
menu

CIUTAT

L'antiga variant de la N-340 a la Vall de l'Arrabassada torna a mans municipals

El Circ Ciutat dimarts, 15 de març de 2016

El Ministeri de Foment cedeix a l’Ajuntament el tram de l’antiga variant de la carretera nacional 340 al seu pas per la zona de la Vall de l’Arrabassada, un terreny que en el seu moment ja era de titularitat municipal. Es tracta d’un tram de 780 metres, desafectat com a sistema viari, situat entre l’actual circumval·lació i la Via Augusta, davant de l’estadi del Nàstic.

Al centre de la imatge es pot observar el tram cedit i, a la part inferior, les parcel·les que s'urbanitzaran. foto: Google

La zona es convertirà en espai urbà i marcarà la direcció del creixement urbanístic de la zona de Llevant. Tal i com s’ha informat des de l’equip de govern, es preveu que els treballs d’urbanització, que culminarien amb la construcció de 750 habitatges, arrenquin durant el segon semestre del 2017, després dels Jocs Mediterranis, i s’allarguin entre 8 i 10 anys. L’acceptació de la cessió es farà el proper divendres.

La urbanització anirà a càrrec dels propietaris

L’Ajuntament no haurà d’assumir cap despesa per la cessió que, d’altra banda, no anirà acompanyada de cap transferència econòmica de part del Ministeri de Foment. Seran els propietaris els que faran front a les despeses exigides per les tasques d’urbanització quan es desenvolupin els dos plans de millora urbana de la zona, tal i com ja es contempla en el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

Dels dos plans de millora urbana, un és el del Nàstic i l’altre el de l’entorn de les parcel·les Iborra. El pla de millora urbana del Nàstic ja s’està tramitant i el de les parcel·les Iborra està en mans dels serveis tècnics municipals que ja s’estan encarregant de redactar-lo.

D’altra banda, el Plenari del pròxim divendres també tractarà la recuperació de part d’una finca ubicada al carrer Sant Domènec, 18. Es tracta d’un pati molt petit de darrera de l’immoble que forma part del conjunt de la plaça dels Sedassos on al llarg d’enguany es realitzaran prospeccions arqueològiques de la graderia nord del Circ romà de Tàrraco.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar