loader
menu

CIUTAT

Un 18% dels tarragonins de 15 i 16 anys fumen cànnabis habitualment

El Circ Ciutat dimecres, 16 de març de 2016

Una enquesta realitzada en el marc del projecte Youth in Europe ha revelat que un 18% dels joves tarragonins d’entre 15 i 16 anys fuma cànnabis de forma habitual, un 30% beu alcohol amb certa freqüència i un 11% fuma tabac diàriament. Les dades, en consonància amb la mitjana europea, s’han extret a través d’una enquesta de 40 preguntes a la que s’han sotmès gairebé la pràctica totalitat dels adolescents de la ciutat.

Planta de cànnabis.

Més de dos mil joves de tots els instituts de la ciutat han participat en el profund estudi comparatiu de Youth in Europe, la iniciativa més ambiciosa a nivell europeu per prevenir l’abús de substàncies entre els més joves.

Nascuda a Islàndia el 1998, pretén conèixer els hàbits i estils de vida dels adolescents i analitzar la influència que determinats factors socials com l’atenció dels pares, el cercle d’amics, els professors o l’esport, exerceixen en aquesta matèria. Amb la informació que s’obtingui es planificaran i desenvoluparan intervencions per minimitzar el consum i els riscs derivats d’aquestes pràctiques.

Tarragona és la única ciutat de l’Estat que hi ha participat i ha aportat una part molt representativa de la mostra analitzada que, en total, estava formada per 6.516 joves europeus. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que les dades encaixen en la mitjana europea i que, de fet, el consum de tabac està per sota.

Amb l’assessorament del Centre Islandès de Recerca i Anàlisi, Tarragona aspira a coordinar les noves accions de Youth in Europe de cara al període 2016-2018. El projecte s’inclou al programa Erasmus+, que impulsa la Unió Europea, per implementar projectes conjunts entre diferents països europeus en els àmbits de l’educació, l’aprenentatge, la joventut i l’esport amb l’horitzó 2020. L’objectiu és crear una estratègia conjunta per fer front al canvis socioeconòmics i promoure el creixement, l’ocupació, la igualtat social i la inclusió.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar