loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La processó del Cristo del Buen Amor i un pas a les espatlles, novetats de la Setmana Santa de TGN

Guillem Roqué Cultura i patrimoni dimecres, 16 de març de 2016

La confraria més jove de Tarragona, la del Cristo del Buen Amor, sortirà per primera vegada en Processó de Passió pels carrers de la Part Baixa aquest dissabte dia 19. La processó commemorarà el vintè aniversari de la primera sortida del Cristo del Buen Amor, l’any 1996.

El pas del Cristo del Buen Amor. foto: cristodelbuenamor.org

Cartell de la Processó de Passió de la confraria del Cristo del Buen Amor.

La processó de Passió sortirà a les 19.30 des de la seu de la confraria, l’església de sant Nicolau de Bari al carrer Pau del Protectorat, i recorrerà la Part Baixa a través dels carrers Barcelona, Sant Miquel, Nou de Santa Tecla, Smith, plaça dels Infants, Reial, plaça dels Carros, Apodaca i tornarà pel carrer Barcelona fins a arribar a Pau del Protectorat. Els Armats del Gremi de Marejants obriran la desfilada.

Una altra de les novetats d’aquesta Setmana Santa tarragonina arribarà el dilluns 21, amb el Viacrucis Processional que sortirà a les 20.15 de l’ermita de Sant Magí al Portal del Carro i que organitzen l’Associació La Salle, la Congregació del Descendiment de la Creu i Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir.

A diferència dels anys anterior, enguany el pas del Crist clavat a la creu passejarà per la ciutat sobre les espatlles i no amb les corretges que s’havien utilitzat fins ara per dur-lo. Els encarregats de carregar el pas seran els alumnes de segon de batxillerat de La Salle acompanyats per membres de la banda.

El pas conjunt encara haurà d’esperar

Ja s’ha elaborat el pressupost per la construcció del pas del ressuscitat, un element que duran conjuntament totes les confraries de la ciutat per celebrar la resurrecció de Crist. “Estem a l’espera de recollir els diners que necessitem, però és molt probable que per l’any vinent encara no estigui”, avança Joaquim Julià, president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona. L’objectiu és reunir la quantitat necessària amb la col·laboració dels confrares i donants privats. Sigui l’any vinent o el següent, “la presentació i sortida es farà en un diumenge de Pasqua”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar