loader
menu

CIUTAT

Les agressions a metges del Sant Joan i del Joan XXIII es dupliquen en el 2015

El Circ Ciutat dimecres, 16 de març de 2016

El Col·legi de Metges de Tarragona ha denunciat que les agressions en l’àmbit sanitari han augmentat considerablement durant l’últim any. Entre el personal facultatiu aquests episodis s’han duplicat, passant de 35 al 2014 a 70 al 2015. D’aquests, dos van arribar a judici.

Han passat de 35 durant el 2014, a 70 durant l'any passat. També s'ha detectat un augment del 30 per cent en les agressions a administratius i infermers

L’agressió més freqüent al metge és l’amenaça verbal, i els centres on els facultatius han denunciat més aquest tipus d’incidents són els Hospitals Joan XIII de Tarragona i el Sant Joan de Reus.

Foto: circdetarragona.com

Segons el Col·legi, durant l’últim any també s’ha registrat un increment de les agressions al personal sanitari, sobre tot al personal administratiu i professionals d’infermeria. Les agressions verbals han augmentat un 30% respecte el 2014.

Coincidint amb el Dia Nacional contra les agressions als professionals sanitaris, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) se suma a l’Organització Mèdica Col·legial i fa una crida a la tolerància zero contra aquest tipus d’incidents.

La corporació demana que es faci un tractament multidisciplinar del problema i que es reforcin les mesures preventives per protegir als professionals i, amb ells, al conjunt del sistema sanitari. “Creiem que la prevenció és el millor tractament”, afirma el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Dr. Fernando Vizcarro, qui ha manifestat la demanda que les administracions estableixin programes de formació en competències professionals per afrontar situacions difícils.

El Col·legi se suma a l’Organització Mèdica Col·legial i fa aquestes peticions:

  • Stop agressions. Davant les agressions al personal sanitari, tolerància zero.
  • Que es reforcin les mesures preventives per protegir els professionals i, amb ells, al conjunt del sistema sanitari, amb un tractament multidisciplinari del problema.
  • Que les administracions públiques expressin el seu clar compromís per eradicar aquest problema
  • Que les administracions sanitàries públiques s'afegeixin a les campanyes per conscienciar la societat de les agressions a sanitaris i que els serveis sanitaris són un bé públic que cal cuidar i utilitzar de forma responsable.
  • Que les administracions estableixin programes de formació en les competències professionals per afrontar situacions difícils
  • Que el Ministeri de Sanitat activi el grup de treball per lluitar contra les agressions i porti a l'agenda política del Consell Interterritorial aquest problema
  • Que les agressions a sanitaris siguin tractades com violència social, contemplant que el delicte contra l'autoritat en l'àmbit públic i en l'àmbit privat tingui la mateixa consideració jurídica.

Des del Col·legi de Metges de TGN, a més, sol·liciten l'aplicació judicial per igual en totes les CCAA de la nova tipificació que ja apareix recollida en el codi penal, "perquè les agressions siguin considerades com a delicte d'atemptat contra autoritat, i no com lesions, amenaces o fins i tot faltes."


Documents

Comparativa agressions metges TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar