loader
menu

CIUTAT

El viacrucis dels gitanos de TGN lluïrà nova bandera

El Circ Ciutat divendres, 18 de març de 2016

Una roda verda i tres creus blaves sobre vellut negre són els símbols brodats que apareixen a la bandera que estrenarà l’Associació Jove Gitana de Tarragona en motiu del viacrucis de la Trinitat, també anomenat dels gitanos. L’acte, emmarcat en la Setmana Santa tarragonina, es celebrarà a l’església de la Trinitat, a la plaça del Rei, el proper dimecres 23 de març, des d’on sortirà en processó pels carrers de la Part Alta.

L’encarregat de dur la bandera serà el cap del gabinet de l’Ajuntament, Josep Maria Bonet, i l’acompanyaran com a cordonistes el president de l’entitat, Miguel Buñales, i el secretari de la mateixa, Jesús Domingo. L’emblema serà beneït per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Aquest serà el segon any consecutiu que es realitza el viacrucis per l'interior del temple i la posterior processó.

Al centre de la bandera hi ha brodada una roda, símbol característic de la bandera gitana, i tres creus que representen el Crist de les tres creus. S’han utilitzat els colors verd i blau, perquè són els mateixos que apareixen a la bandera gitana. El verd de la roda representa lo terrenal i el blau de les creus és símbol de lo celestial.

La peça, confeccionada per la dissenyadora Viki Tomàs, inclou una roda gitana a la part més alta de l’asta. El símbol s’ha elaborat en plàstic a través de la impressió 3D partint d’un model digital confeccionat a partir d’una fotografia, una feina que ha anat a càrrec de l’empresa tarragonina GeArt.

La jove gitana i artista flamenca de Tarragona, La Tailla, s’encarregarà de cantar una lloança al Sant Crist dels Gitanos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar