loader
menu

Una moció demanarà a l'Ajuntament que persegueixi els crims comesos pel franquisme a TGN

El Circ dijous, 17 de març de 2016

Tres dels vuit partits amb representació a l'Ajuntament de Tarragona (ERC, CUP i ICV-EUiA) demanaran justícia pels crims comesos per la dictadura franquista a Tarragona. Ho faran en el plenari del divendres 18 de març, en què defensaran una moció conjunta, i a la qual també s'hi han adherit nombroses entitats i associacions.

La presenten ERC, CUP i ICV. Segons les dades documentades, més de 60 tarragonins van ser sotmesos a judicis sumaríssims i posteriorment executats, i 11 veïns van morir a presó per les males condicions de l'empresonament

En concret, la moció demana que l’ajuntament interposi una querella criminal davant els Jutjats d’Instrucció de Tarragona per tal que s’investiguin aquells casos que van afectar veïns de la ciutat. El text s'ha presentat en un acte en el qual també hi han assistit representants d'entitats i plataformes ciutadanes que donen suport a la causa, així com familiars de Juan Gabriel Rodrigo Knafo, un jove de 19 anys que va morir al març de 1976 durant la seva participació en una manifestació de suport a joves assassinats a Vitòria i Basauri, en caure des d’un edifici quan el perseguia la policia.

Fotografia conjunta de la presentació de la moció conjunta d'ERC, CUP, ICV i diferents entitats. Foto: ERC

Segons les dades documentades més de 60 tarragonins van ser sotmesos a judicis sumaríssims i posteriorment executats i 11 veïns van morir a presó per les males condicions de l’empresonament. A dia d’avui hi ha documentats fins a 704 casos de tarragonins que van ser empresonats a la presó de Pilats per les autoritats franquistes.

A la roda de premsa convocada per republicans, cupaires i ecosocialistes, també hi ha assistit Carlos Slepoi, advocat de la coordinadora Estatal de apoyo a la Querella argentina (CeAqua) que persegueix els criminals franquistes. Per a Slepoi amb aquesta moció es pot contribuir a crear ‘una gran marea de la memòria que doni veu al clam que existeix a tot l’estat contra la impunitat dels responsables dels crims contra la humanitat comesos durant el franquisme’.

Slepoi confia que, si tira endavant la moció, servirà per marcar un abans i un després en la lluita per aconseguir que es jutgin els culpables d’aquests crims. Tant ell com diversos representants de les entitats presents a la roda de premsa, han fet una crida a tots els grups municipals per tal que donin el seu suport a la moció que es presenta al plenari d’aquest divendres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar