loader
menu

CIUTAT

Finalitzen les obres de l'església de Bonavista amb qüestions per resoldre

El Circ Ciutat divendres, 18 de març de 2016

Ha trigat més del previst i encara queda feina per fer, però demà dissabte, dia de Sant Josep, els veïns de Bonavista podran entrar per primer cop a la seva nova església. La inauguració es farà tot just un dia després de finalitzar els treballs i l’absència de campanes i del revestiment de l’interior, seran les mancances més notables d’una obra que ha costat 2 milions d’euros.

Església de Bonavista. foto: Facebook

Situada al cor del barri, a la cantonada del carrer 8 amb el 22, l’edifici s’aixeca al mateix solar que ocupava l’antiga parròquia enderrocada l’any 2009 pel deficient estat de conservació que presentava. En un principi, l’església de Santa Maria Assumpta de Bonavista s’havia d’inaugurar el juny del 2015, però finalment ho farà demà, 50 anys després de l’aixecament de la primera parròquia del barri, construïda provisionalment el 1966.

El solemne acte de demà comptarà amb la presència de l’arquebisbe Jaume Pujol, qui rebrà les claus de l’edifici de mans de la constructora Calaf, encarregada de les feines. De 18 metres d’alçada i amb capacitat per unes 300 persones, també compta amb un espai pròxim que inclou el centre parroquial i la rectoria.

Retaule del temple, dissenyat per Antonio Martínez Subías, serà un homenatge a Bonavista que estarà representat amb uns garrofers que evoquen els camps on es va aixecar el barri, així com Tarragona a través de la forma de l’amfiteatre. El recinte estarà també decorat per l’obra del pintor tarragoní Jaume Queralt qui de forma desinteressada ha aportat una sèrie d’imatges del Via Crucis i el baptisme de Jesús.

Qüestions pendents

El temple encara ha de resoldre algunes qüestions com el revestiment blanc que, en principi, estava previst que recobrís l’interior de l’edifici i que actualment deixa en descobert les peces de formigó. El canvi de la tanca que envolta l'edifici respecte el previst originalment en el projecte, també ha aixecat algunes queixes entre els veïns. No obstant, la mancança més notable és l’absència de campanes. El rector de la parròquia, Isidre Foguet, va anunciar que estan pendents de rebre el pertinent suport econòmic de l’Ajuntament que els permeti aconseguir unes campanes que, per ara, hauran d’esperar perquè no s’ha trobat cap espònsor que les sufragui. L’esperança del religiós és tenir les campanes pel 15 d’agost, dia de la festa major de Bonavista.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar