loader
menu

TGN s'apunta a perseguir els crims comesos pel franquisme

El Circ divendres, 18 de març de 2016

Tarragona perseguirà els crims comesos per la dictadura franquista. Tret del PP i d'Unió Democràtica, els dos nous socis de Ballesteros, que hi han votat en contra, la resta del plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha votat afirmativament a la moció presentada conjuntament per ERC, CUP i ICV.

Una imatge del ple d'aquest matí. Foto: @abellotgn

En total, 22 vots favorables i 4 negatius. L'administració local tarragonina es converteix, així, en la primera de tot el País que interposarà una querella criminal als jutjats per aquests fets.

La proposta ha tirat endavant gràcies al vot afirmatiu del PSC, C’s, ERC, CUP, CDC i ICV-EUiA. La moció, presentada per ERC, ICV-EUiA i la CUP es refereix als crims que van afectar tarragonins i tarragonines que, segons dades documentades, van ser executats pel règim de Franco. La moció demana explícitament que la denuncia la presenti l’ajuntament de Tarragona per determinar qui van ser els responsables directes i les circumstàncies en què van ser perpetrats.

A través de la moció, a més, també s'ha sol·licitat traslladar l’acord del plenari al Jutjat Federal de Buenos Aires que ja investiga el cas del jove Juan Gabriel Rodrigo Knafo, mort fa 40 anys en una manifestació a Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar