loader
menu

CIUTAT

Cada tarragoní consumeix una mitjana diària de 112 litres d'aigua

El Circ Ciutat dilluns, 21 de març de 2016

El consum domèstic d’aigua potable es manté estable a Tarragona des de 2013, any d’inflexió ja que es va produir una reducció de 7,9 litres per habitant i dia.

Fotos: Ajuntament de TGN

Segons dades de l'empresa municipal mixta d'aigües de Tarragona (Ematsa), cada tarragoní consumeix, de mitjana, 112,86 litres per persona i dia.

La disminució més important –després de 2007, any que es va produir els episodis de sequera– es va produir de 2011 a 2012, ja que va passar de 120,58 litres per habitant i dia a 115,94. En canvi, es manté el consum des de 2013 amb 112,95 litres per habitant i dia.

Tendència a un consum responsable

“Des de que es van produir els episodis de sequera, hi hagut una tendència a fer un consum responsable de l’aigua. I un cop superada aquesta situació, enlloc d’incrementar-se el consum, es manté”, explica el vicepresident d’Ematsa i regidor d'Economia, Pau Pérez. “La crisi econòmica també ha contribuït a mantenir la consciència per un consum responsable de l’aigua”. I afegeix: “La gent es mira més el consum d’aigua, és a dir, si tenen piscina no la omplen, si tenen gespa no la reguen tant i enlloc de banyar-se es dutxen”.

Sistema de busca-fuites d'aigua

Ematsa té implantat un sistema busca-fuites que consisteix en la instal·lació de sensors a la xarxa d’aigua potable que escolten els soroll que produeixen les fuites durant les nits (quan hi ha menys consum i menys soroll) i un equip format per dues persones s’encarreguen de verificar l’existència de fuites en funció de les alarmes dels sensors. Aquest mateix equip disposa també d’un planning anual per comprovar l’existència de fuites, al menys una vegada a l’any, a la totalitat de la xarxa d’aigua de la ciutat, fent servir diferents equips de detecció.

A TGN hi ha 30 estacions remotes, que faciliten dades en temps real de pressions i volums d’aigua subministrats, que un moment determinat poden obrir i tancar la xarxa d’aigua perquè tota la ciutat està sectoritzada. Les variacions importants dels volums activen també les corresponents comprovacions per part de l’equip de busca-fuites.

Demà, 22 de març, se celebra el Dia Mundial de l’Aigua.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar