loader
menu

CIUTAT

Les mones més tarragonines

Guillem Roqué Ciutat dimarts, 22 de març de 2016

L’Àliga, el Nàstic, les colles castelleres, el club dels Tarraconins o, fins i tot, els Jocs Mediterranis són alguns dels motius pròpiament tarragonins que, un any més, planten cara a les mones basades en dibuixos animats o en les pel·lícules de moda del moment. Tot i que els pastissos de personatges mediàtics són els líders indiscutibles, hi ha professionals del gremi a la ciutat que fan una aposta clara per lluir als seus aparadors aquests productes més locals i que llueixen el segell propi de la ciutat.

“La nostra aposta és deixar en un segon terme les mones de Walt Disney i fem temes de ciutat”, explica Josep González de la pastisseria Conde i vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona, qui té molt clar que “als nens se’ls ha d’educar i si veuen aquestes mones a l’aparador , els hi agradaran”.

En Josep sap de què parla, perquè va ser el precursor de les mones castelleres, tot un èxit que va vendre més d’un centenar de figures el primer any i que ara, 3 anys després, segueix funcionant força bé. El vincle Tarragona-pastisseria per en Josep González, ve de família ja que el 1968 son pare va fer una treballada peça de xocolata blanca que representava la Catedral i dos castells.

Les quatre colles castellers de la ciutat poden trobar les seves versions més dolces en aquesta pastisseria i enguany, a més a més, podran trobar una reproducció d’algunes de les estructures que han aixecat en un marc tan tarragoní com és la plaça de les Cols. “Tots els castells que hem fet en les mones d’aquest any davant de la Catedral s’han aixecat realment en aquesta plaça”, puntualitza el pastisser de la Conde.

Aquesta pastisseria també se’n encarrega de fer les mones per les Tecles, les filloles de l’Alcalde, nenes que en els darrers han nascut a la ciutat de Tarragona i que es diuen Tecla. Enguany han fet 12 mones per elles que tenen com a motiu central la nina del club del Tarraconins.

Una de les peces que també han venut aquest any ha estat una placa de xocolata amb el logotip de Tarragona 2017. El pastisser ja avança que està treballant en la línia dels Jocs Mediterranis i que l’any vinent una de les protagonistes dels aparadors de Setmana Santa serà la mascota dels Jocs.

“El seguici ha tingut molta volada en els últims 10 anys. Abans d’això jo ja havia fet els gegants de la ciutat, però no se’n va vendre ni un”, explica Toni Teuler, gerent de la pastisseria Trill. Enguany ha venut totes les mones de l’Àliga que havia preparat, però les peces relacionades amb el Nàstic continuen imposant-se entre els més petits.

Els pastissers de Tarragona també volen fer el seguici

La qüestió de les mones del bestiari del seguici ha aixecat força polseguera entre els pastissers de la ciutat arran de la mulassa de xocolata feta per la Pastisseria Huguet de Reus. “Aquest any no faré bestiari com a protesta”, afirma Josep González, de la pastisseria Conde, qui reconeix que el tema d’encarregar una mulassa de xocolata fora de la ciutat els va fer mal.

No obstant i de cara l’any vinent, el Gremi d’Artesans Pastissers ha començat a moure peces per elaborar el seu propi motlle d’alguna de les bèsties. En aquest moments busquen l’escultor que els hi faci el motlle per la figura i planegen engegar-ho comptant amb el suport de les colles del seguici popular.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar